Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Çin'de ölümcül kuş gribi vakası!

Çin'de ölümcül kuş gribi vakası!

Çin'de bir kadının çifte kuş gribinden yaşamını yitirmesi, Dünya Sağlık Örgütü'nü harekete geçirdi. İlk kez bir kadının iki farklı tür gribe yakalanarak ölmesi, epidemiyolojik gözetim ve önleyici tedbirlerin önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çin'de ölümcül kuş gribi vakası!
KAYNAK: Haber Merkezi

Birleşmiş Milletler bünyesinde faaliyet gösteren Dünya Sağlık Örgütü, ismi açıklanmayan 60'larında bir Çinli kadının hem grip hem de ölümcül kuş gribine maruz kaldıktan sonra yaşamını yitirdiğini bildirdi.

İlk Kez Bir Kadın Çifte Kuş Gribinden Yaşamını Yitirdi

Çinli yetkililer, kadının ölmeden önce kısa bir süre önce ördek satın aldığını ve ördekten kaynaklanan hastalığın neden olduğunu açıkladı. DSÖ, kadının H10N5 ve H3N2 virüslerine maruz kaldığını belirtti.

Hastanın Durumu ve Tedavisi

Anhui bölgesinde yaşayan kadının öksürük, boğaz ağrısı ve yüksek ateş gibi belirtiler gösterdiği ve bu belirtilerden 3 gün sonra hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Kadın, hastaneye kaldırılmasından 5 gün sonra Zheijang'taki daha büyük bir hastaneye nakledildi. Ancak Çinli yetkililer, testlerin yapıldığını ancak kadının kısa bir süre sonra öldüğünü açıkladı.

Ördek Eti İncelemesi ve Sonuçlar

DSÖ sözcüsü, kadının ördek satın alarak canlı kümes hayvanlarına maruz kaldığını belirtti. Ördek etinden alınan örneklerde H10N5 ve N5 virüslerinin tespit edildiğini açıkladı. Yetkili, hastanın domuzlarla ya da diğer memelilerle temasının olmadığını ve çevresel örneklerin negatif çıktığını belirtti.

Uzman Görüşleri ve Önlemler

DSÖ yetkilileri, H10N5 virüslerinin epidemiyolojisinin belirlenmesi için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yüksek riskli ortamlardan uzak durulması ve epidemiyolojik gözetimin önemine dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya’da Okul Çevreleri ve Servis Araçlarına Denetim

Alanya’da Okul Çevreleri ve Servis Araçlarına Denetim