Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya BM: Gazze’ye gelen yardımlar yeterli olmaktan çok uzak

BM: Gazze’ye gelen yardımlar yeterli olmaktan çok uzak

Birleşmiş Milletler (BM) yardım kuruluşları tarafından yapılan ortak açıklamada, Gazze Şeridi'ne insani yardımların taşındığı 20 tırın yalnızca küçük bir başlangıç olduğu ve bu tırların mevcut ihtiyaçları karşılamaktan çok uzak olduğu belirtildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BM: Gazze’ye gelen yardımlar yeterli olmaktan çok uzak
KAYNAK: İHA

İsrail-Filistin çatışmalarının devam etmesi nedeniyle Gazze'ye yönelik İsrail ordusu bombardımanının can kayıplarını artırmasının yanı sıra, İsrail hükümetinin bölgeye verilen elektrik, yakıt ve su tedarikini kesmesi, bölgedeki insani krizi daha da derinleştirmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Gıda Programı ve diğer BM yardım kuruluşlarının bir araya geldiği açıklamada, Gazze Şeridi'nde yaşayan 1,6 milyon insanın acil insani yardıma ihtiyaç duyduğuna dikkat çekildi. Açıklamada savunmasız nüfusun büyük bir risk altında olduğu, çocuk ölüm oranlarının endişe verici bir seviyede olduğu ve temel koruma, gıda, su ve sağlık hizmetlerinden yoksun bırakıldığı vurgulandı.

yardım-1

Ayrıca, Gazze Şeridi'ne acil ve sınırsız insani yardımın ulaştırılması gerektiği belirtilerek, insani bir ateşkes çağrısında bulunuldu. Açıklamada, "Gazze'deki durum artık felakettir ve dünya daha fazlasını yapmak zorundadır" denilerek, Gazze Şeridi'ne insani yardımları taşıyan 20 tırın sadece küçük bir başlangıç olduğu ve bu tırların mevcut ihtiyaçları karşılamaktan çok uzak olduğu vurgulandı.

tır

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından yapılan bir başka açıklamada ise Gazze Şeridi'ndeki hastanelerin kapasitesinin dolu olduğu ve tıbbi malzeme eksikliği yaşandığı belirtilerek, sağlık sisteminin ciddi bir çöküşle karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi. MSF'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "Son zamanlarda Gazze Şeridi'ndeki ana cerrahi tesis olan El Şifa Hastanesi'ne ilaçlar ve tıbbi malzeme dahil büyük bir stok yardımı sağladık" denildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karganın İsrail Bayrağı ile Amansız Mücadelesi

Karganın İsrail Bayrağı ile Amansız Mücadelesi