Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Avrupa Birliği Konseyi Ukrayna ve Moldova ile katılım müzakerelerinin başlatılmasına karar verdi

Avrupa Birliği Konseyi Ukrayna ve Moldova ile katılım müzakerelerinin başlatılmasına karar verdi

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Konseyi'nin Ukrayna ve Moldova ile katılım müzakerelerinin başlatılmasına karar verdiğini duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avrupa Birliği Konseyi Ukrayna ve Moldova ile katılım müzakerelerinin başlatılmasına karar verdi
KAYNAK: İHA

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Konseyi'nin Ukrayna ve Moldova ile katılım müzakerelerinin başlatılmasına karar verdiğini duyurdu. AB liderleri, Brüksel'de gerçekleşen toplantıda, Macaristan'ın itirazına rağmen Ukrayna'nın AB üyeliği için yeşil ışık yaktı. Charles Michel, AB Konseyi'nin Ukrayna ve Moldova ile katılım müzakerelerinin başlatılması kararını açıklarken, oybirliği gerektiren bu kararın nasıl alındığına dair detaylı bilgi vermedi.

Michel, ayrıca AB Konseyi'nin Gürcistan'a aday statüsü verdiğini ve Bosna Hersek'in de diğer bir aday olarak belirlendiğini ifade etti. Bosna Hersek'in üyelik kriterlerine uyum sağlaması durumunda katılım müzakerelerine başlanacağını belirten Michel, AB Komisyonu'ndan gelecek yıl mart ayına kadar Bosna Hersek hakkında bir rapor hazırlamasını istedi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bu kararı "Ukrayna için bir zafer" olarak nitelendirerek, "Tüm Avrupa için bir zafer. Motive eden, ilham veren ve güçlendiren bir zafer" ifadelerini kullandı. Ancak, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, toplantıdaki oylamada çekimser kaldığını belirterek, "Ukrayna'nın AB üyeliği kötü bir karar. Macaristan, bu kötü kararda yer almak istemiyor" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Finlandiya Rusya ile olan sınır kapılarını yeniden kapatıyor

Finlandiya Rusya ile olan sınır kapılarını yeniden kapatıyor