Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Ana Muhalefet Lideri Bıçaklandı

Ana Muhalefet Lideri Bıçaklandı

Güney Kore’nin ana muhalefet lideri Lee Jae-myung, Busan’da düzenlenen bir basın toplantısı sırasında boynundan bıçaklandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ana Muhalefet Lideri Bıçaklandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Güney Kore’nin ana muhalefet lideri Lee Jae-myung, Busan’da düzenlenen bir basın toplantısı sırasında boynundan bıçaklandı. Saldırgan, olay yerinde hemen gözaltına alındı. Lee, üniversite hastanesine kaldırıldı ve bilincinin açık olduğu belirtildi.

Saldırı Detayları

Yonhap haber ajansına göre, Lee, bıçaklandıktan yaklaşık 20 dakika sonra hastaneye götürüldü ve bilincinin açık olduğu belirtildi. Lee, helikopter ile hastaneye kaldırıldı. Sosyal medyada yayılan videolarda, 50’li veya 60’lı yaşlarındaki saldırganın imza istemek için Lee’ye yaklaştığı ve ardından boynunun sol tarafından bıçakladığı görülmekte.

Lee Jae-myung ve Siyasi Kariyeri

Lee Jae-myung, 2022 yılında yapılan başkanlık seçimlerini yüzde 0,73 farkla kaybetti. Demokratik Partisi’nin lideri olan Lee, 2027’deki cumhurbaşkanlık seçimlerinde tekrar yarışmayı planlıyordu.

Yolsuzluk İddiaları

Lee, daha önce başkent Seul’ün güneyindeki Seongnam’ın belediye başkanlığını yapmıştı. Bu dönemde yolsuzlukla suçlandı, ancak Lee, hakkındaki tüm iddiaları reddediyor ve siyasi olduklarını savunuyor. Savcılar, Lee hakkındaki tüm iddiaları araştırmaya devam etmekte.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Saadet Partili Yazıcı'dan AK Parti'ye İsrail tepkisi

Saadet Partili Yazıcı'dan AK Parti'ye İsrail tepkisi