Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Akıncı İHA Reisi'nin Helikopterini Nasıl Buldu? İşte Dakika Dakika Yaşananlar...

Akıncı İHA Reisi'nin Helikopterini Nasıl Buldu? İşte Dakika Dakika Yaşananlar...

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin bulunduğu helikopterin enkaz bölgesindeki tespit çalışmalarında, Türkiye’nin Akıncı İHA’sının rolü büyük oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Akıncı İHA Reisi'nin Helikopterini Nasıl Buldu? İşte Dakika Dakika Yaşananlar...
KAYNAK: Haber Merkezi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin bulunduğu helikopterin enkaz bölgesindeki tespit çalışmalarında, Türkiye’nin Akıncı İHA’sının rolü büyük oldu. İşte yaşananlar...

Helikopter Kazası ve İlk Açıklamalar

İran, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin bulunduğu helikopterin, zorlu hava koşulları nedeniyle Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık arazide kaza yaptığını duyurdu. İranlı yetkililer, helikopterde bulunan Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın kazada hayatını kaybettiğini açıkladı.

Fdfds

Akıncı İHA’nın Rolü

İran’ın talebi üzerine Türkiye, arama çalışmaları için Akıncı İHA ve bir gece görüş kabiliyetli Cougar tipi helikopter gönderdi. Akıncı İHA, dağlık bölgede göreve başladıktan sonra helikopter enkazının olabileceği düşünülen bir ısı kaynağı tespit etti. Bu bölgenin koordinatları İran makamlarına gönderildi ve İran yönetimi bölgeye onlarca arama ekibi gönderdi.

Görev Tamamlandı

Türkiye’nin, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve bazı yetkililerin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin arama faaliyetlerinde görevlendirdiği Akıncı İHA, enkaz bölgesinin tespit çalışmasını başarıyla tamamlayarak Türkiye’deki görevine döndü.

Selçuk Bayraktar’ın Açıklaması

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, görevini tamamlayarak Türkiye’ye dönen Akıncı İHA ile ilgili sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı: “Anayurduna hoş geldin Bayraktar Akıncı. İran halkına tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”

Cvcvd

Van Gölü’nde Türk Bayrağı

Akıncı İHA, İran’da görevini bitirdikten sonra Van Gölü’nün üzerinde Türk bayrağı çizdi. Bu, Akıncı İHA’nın başarılı görevinin bir sembolü olarak kabul edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Isparta’da Çoban Karavanı Projesi Tamamlandı

Isparta’da Çoban Karavanı Projesi Tamamlandı