Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya ABD’nin En Yüksek Mahkemesinin Yargıçları Yıllık Gelir ve Hediyelerini Açıkladı

ABD’nin En Yüksek Mahkemesinin Yargıçları Yıllık Gelir ve Hediyelerini Açıkladı

ABD Yüksek Mahkemesi’nin yargıçları, yıllık gelir, gider ve aldıkları hediyeleri içeren mali raporlarını açıkladı. Özellikle Yargıç Ketanji Brown Jackson’ın Beyonce konseri biletleri ve Yargıç Clarence Thomas’ın iş insanından aldığı Bali seyahati dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD’nin En Yüksek Mahkemesinin Yargıçları Yıllık Gelir ve Hediyelerini Açıkladı
KAYNAK: Haber Merkezi

ABD’nin en yüksek yargı organı olan Yüksek Mahkeme (SCOTUS) yargıçları, mali durumlarını ve aldıkları hediyeleri içeren yıllık raporlarını dün açıkladı.

Yargıç Ketanji Brown Jackson'ın, değeri 3 bin 711 dolar olan 4 adet Beyonce konseri bileti aldığı açıklandı. Ayrıca Yargıç Clarence Thomas'ın, milyarder iş insanı Harlan Crow'dan aldığı ve daha önce eleştirilere neden olan Bali seyahati hediyesi de gündeme damga vurdu.

Samuel Alito'nun Raporu Gecikti

Yargıç Samuel Alito, 90 günlük uzatma talep ettiği için raporunu henüz sunmadı. Bu durum, diğer yargıçların mali tablolarında açıklanan detaylar arasında en dikkat çekici eksiklik olarak öne çıktı.

Basına yansıyan bir diğer önemli detay, Yargıç Thomas’ın 2019 yılında Harlan Crow'dan aldığı ancak 2019 raporuna dahil etmediği Bali ve California gezisi hediyesinin 2023 raporunda açıklanmış olmasıdır. Yargıç Thomas, bu gezilerin daha önce raporlarında "sehven atlandığını" belirterek düzeltme ekledi.

Kitap Telifleri Öne Çıktı

Yargıç Gorsuch’un 250 bin dolarlık kitap telif ücreti, Yargıç Kavanaugh’ın 340 bin dolarlık telif ücreti ve Yargıç Brown Jackson’ın 893 bin dolarlık henüz yayınlanmamış kitabı için aldığı ücret, dikkat çeken mali detaylar arasında yer aldı.

ABD Yüksek Mahkemesi yargıçlarının mali tablolarında yer alan bu detaylar, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve çeşitli tartışmalara neden oldu. Özellikle hediyelerin ve telif ücretlerinin boyutu, yargıçların etik duruşları hakkında soru işaretleri doğurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel: AKP seçmeni bile eğitim sisteminden rahatsız

Özgür Özel: AKP seçmeni bile eğitim sisteminden rahatsız