Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya ABD Dışişleri Bakanı Blinken 5'inci kez çıktığı Orta Doğu gezisine Suudi Arabistan'da başladı

ABD Dışişleri Bakanı Blinken 5'inci kez çıktığı Orta Doğu gezisine Suudi Arabistan'da başladı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail- Hamas savaşı başladığından beri Orta Doğu'ya 5. kez ziyaret gerçekleştiriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Dışişleri Bakanı Blinken 5'inci kez çıktığı Orta Doğu gezisine Suudi Arabistan'da başladı
MUHABİR: Kardelen Özdemir

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail- Hamas savaşı başladığından beri 5. kez  Orta Doğu ziyareti gerçekleştiriyor. Bu çerçevede Blinken, Suudi Arabistan, İsrail, Mısır ve Katar'ı ziyaret ederek bölgedeki çeşitli aktörlerle görüşmeler gerçekleştirecek.

Suudi Arabistan ziyareti, ABD'nin bölgesel müttefikleriyle ilişkilerini güçlendirmeye yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor. Ancak bölgedeki dikkat çekici gelişmeler arasında, Blinken'ın Hamas liderleriyle de görüşmesi yer alıyor. Katar'da gerçekleşecek bu görüşme, bölgedeki çatışmalara diplomatik bir çözüm bulma çabalarına odaklanabilir. Bu sırada İsrail'de, Başbakan Netanyahu'nun hükümeti, iç politik belirsizlik ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya. Netanyahu'nun liderliğindeki aşırı sağcı hükümet, yurttaşları arasında bölünmeye neden olan kararlar almış ve protesto dalgalarına maruz kalmıştı. Özellikle Cumartesi gecesi Tel Aviv'de düzenlenen protestolar, rehinelerin serbest bırakılması ve erken seçim talepleriyle yükseldi. Bu olaylar, Netanyahu hükümetinin güvenlik ve iç politika konularında eleştiri aldığı bir dönemde meydana geldi.

Ateşkes önerisi ve savaşa ara verme

Blinken'ın ziyareti aynı zamanda, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalara yönelik ABD'nin tutumunu da yansıtacak. ABD Başkanı Joe Biden'ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, Blinken'ın Gazze'ye daha fazla insani yardım sağlanması için İsrail'e baskı yapacağını belirtti. Bu durum, bölgedeki insani krizin çözümüne yönelik uluslararası çabaları da etkileyebilir. Paris'te yapılan görüşmelerde hazırlanan ateşkes önerisi, Hamas'ın rehineleri serbest bırakması karşılığında çatışmalara ara verilmesini içeriyor. Ancak bölgedeki karmaşık dinamikler, çözüm arayışlarını zorlaştırıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MATSO Başkanı TOBB Başkanı’na Üyelerin Taleplerini İletti

MATSO Başkanı TOBB Başkanı’na Üyelerin Taleplerini İletti