Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Aliyev: Ermenistan İşlediği Tüm Suçlardan Dolayı Özür Dilemelidir

Aliyev: Ermenistan İşlediği Tüm Suçlardan Dolayı Özür Dilemelidir

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgal döneminde işlediği suçlardan ötürü özür dilemesi gerektiğini ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aliyev: Ermenistan İşlediği Tüm Suçlardan Dolayı Özür Dilemelidir
KAYNAK: İHA

Aliyev, mektubunda forumun önemine dikkat çekerek, çevre ve insan haklarının korunmasında ombudsmanların rolünün büyük olduğunu vurguladı. Azerbaycan topraklarında egemenlik ve anayasal düzenin bir yıldır tam olarak sağlandığını belirten Aliyev, ayrılıkçı güçlere son vererek gri bölgeleri ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Ermenistan'ın İşgali ve Sonuçları

Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan’ın 30 yıl boyunca uluslararası hukuku, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi ve diğer uluslararası kuruluşların kararlarını hiçe saydığını ve Azerbaycan topraklarını işgal altında tuttuğunu hatırlattı. Bu işgal nedeniyle 1 milyondan fazla Azerbaycanlının yerinden edildiğini vurguladı.

Ekolojik ve Kültürel Tahribat

Ermenistan'ın uzun süre işgal altında tuttuğu topraklarda ekolojik, şehir ve kültür katliamı yaptığını belirten Aliyev, bu eylemlerin toprakları ve nehirleri kirlettiğini, ormanları ve yerleşim yerlerini yok ettiğini ifade etti. Ayrıca, mayın döşeyerek hem insanların yaşam hakkını hem de çevreyi tehdit ettiğini söyledi. Aliyev, Ermenistan’ın 1. Karabağ Savaşı'nda kaybolan kişiler ve toplu mezarların yeri hakkında bilgi vermeyi reddettiğini belirterek, bunun uluslararası insancıl hukuku ihlali olduğunu vurguladı.


Aliyev, Ermenistan'ın işlediği tüm bu suçlardan dolayı özür dilemesi gerektiğini belirtti. Bu açıklamalar, Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerinin gerilimini ve savaşın ardından yaşanan sorunları yeniden gündeme getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Twente Karşılaşması İçin Kamp Kadrosunu Açıkladı

Fenerbahçe Twente Karşılaşması İçin Kamp Kadrosunu Açıkladı