Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Orta Doğu'da Güvenlik Endişeleri Nedeniyle Uçuşlar Askıya Alınıyor

Orta Doğu'da Güvenlik Endişeleri Nedeniyle Uçuşlar Askıya Alınıyor

Uluslararası hava yolu şirketleri, İsrail ile Hizbullah arasındaki artan çatışmalar nedeniyle Orta Doğu'daki havalimanlarına uçuşları askıya alıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Orta Doğu'da Güvenlik Endişeleri Nedeniyle Uçuşlar Askıya Alınıyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Uluslararası hava yolu şirketleri, İsrail ile Hizbullah arasındaki artan çatışmalar nedeniyle Orta Doğu'daki havalimanlarına olan uçuşları askıya almayı sürdürüyor. 

Özellikle Tel Aviv ve Amman'a yapılan seferlerde iptaller dikkat çekiyor.

Uçuş İptalleri Devam Ediyor

Uluslararası hava yolu şirketleri, güvenlik endişeleri nedeniyle Orta Doğu'ya olan uçuşlarını askıya almaya devam ediyor. İsrail’in Haaretz gazetesinin haberine göre, Wizz Air, Tel Aviv ve Ürdün'ün başkenti Amman'a yapılan uçuşları bugünden itibaren geçici olarak durdurdu.

British Airways de benzer bir karar alarak, Tel Aviv ve Amman'a iki gün süreyle uçuşlarını durdurduğunu açıkladı.

Lufthansa ve Diğer Şirketlerin İptalleri

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, İsrail'e ve buradan yapılacak uçuşların iptal süresinin 14 Ekim'e kadar uzatıldığını duyurdu. Bu karar, Lufthansa grubuna bağlı Austrian Airlines, Swiss Air, Brussels Airlines ve Eurowings için de geçerli olacak.

Havalimanları Durumu

Haaretz'e göre, tüm bu iptallere rağmen, İsrail Havalimanları İdaresi Sözcüsü, Ben Gurion Havalimanı'nın hem geliş hem de gidiş için normal şekilde çalıştığını ve hiçbir uçuşun başka ülkelere de yönlendirilmediğini belirtti.

Azerbaycan ve Diğer Ülkelerden İptaller

Azerbaycan Hava Yolları (AZAL) ise, İsrail'de yaşanan son olaylar ve güvenlik sorunları nedeniyle Bakü ile Tel Aviv arasındaki uçuşların durdurulduğunu açıkladı. Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, Macaristan ve İspanya’nın Iberia hava yolu şirketleri de güvenlik nedeniyle İsrail’e uçuşlarını askıya aldı.

Türk Hava Yolları ve Beyrut

Öte yandan, Türk Hava Yolları da dahil olmak üzere birçok uluslararası hava yolu şirketi, Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Refik Hariri Havalimanı’na olan uçuşlarını durdurma kararı aldı.

İsrail'in Saldırıları ve İnsan Kaybı

İsrail ordusu, Lübnan'ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yönelik yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu saldırılarda 35’i çocuk ve 58’i kadın olmak üzere toplamda 492 kişinin hayatını kaybettiğini, 1645 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İç Göç ve Eğitim Durumu

Lübnan'daki saldırılar sonucunda ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası da devam ediyor. Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıklarken, İçişleri Bakanlığı da güneydeki okulların, İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da 7 Günde 7 Faaliyet! Öğrencilere 10 Bin TL Burs İmkanı

Antalya'da 7 Günde 7 Faaliyet! Öğrencilere 10 Bin TL Burs İmkanı