Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya ABD Başkanı NATO Zirvesi'nde Ukrayna'ya Yeni Savunma Sistemleri Sağlanacağını Açıkladı

ABD Başkanı NATO Zirvesi'nde Ukrayna'ya Yeni Savunma Sistemleri Sağlanacağını Açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, NATO ülkelerinin Ukrayna'ya beş yeni stratejik hava savunma sistemi sağlayacağını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Başkanı NATO Zirvesi'nde Ukrayna'ya Yeni Savunma Sistemleri Sağlanacağını Açıkladı
MUHABİR: Kardelen Özdemir

ABD Başkanı Joe Biden, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, NATO ülkelerinin Ukrayna'ya beş yeni stratejik hava savunma sistemi sağlayacağını duyurdu. Biden, Rusya'nın Kiev dahil birçok Ukrayna kentine düzenlediği ve bir çocuk hastanesini hedef alan saldırıların ardından bu önemli kararı açıkladı.

Biden, "Ukrayna'ya önümüzdeki yıl içinde yüzlerce ilave önleyici füze gönderilerek Ukrayna şehirlerinin Rus füzelerine karşı korunmasına ve Ukrayna birliklerinin cephede Rus saldırılarına karşı koymasına yardımcı olunacak" dedi.

'Rusya galip gelemeyecek, Ukrayna kazanacak'

Biden, konuşmasında Putin'in NATO'nun dağılacağını düşündüğünü, ancak bugün NATO'nun tarihindeki en güçlü dönemi yaşadığını vurguladı. "Ukrayna hala özgür bir ülke ve savaş Ukrayna'nın özgür ve bağımsız bir ülke olarak kalmasıyla sona erecek. Rusya galip gelemeyecek. Ukrayna kazanacak" ifadelerini kullandı.

Zelenski  Çağrı Yaptı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ilerleyen saatlerde yaptığı konuşmada, ABD'yi ve uluslararası toplumu kasım ayındaki başkanlık seçimlerinin sonucunu beklememeye çağırdı. "Herkes Kasım ayını bekliyor... Gölgelerden çıkmanın, güçlü kararlar almanın ve harekete geçmenin zamanı geldi" dedi.

Yeni Savunma Sistemleri Sağlayacaklarını Açıkladı

ABD ve müttefikleri, Ukrayna'ya orta menzilli Patriot ve SAMP/T sistemlerinin yanı sıra ABD-Norveç yapımı NASAMS, ABD yapımı Hawks, Avrupalı bir konsorsiyum tarafından üretilen Iris sistemleri ve Alman Gepard füzeleri gibi düzinelerce daha kısa menzilli taktik sistem sağlayacaklarını açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Napoli Leonardo Spinazzola'yı Transfer Etti

Napoli Leonardo Spinazzola'yı Transfer Etti