Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Çevre Sıcaktan kaçanların uğrak yeri oldu

Sıcaktan kaçanların uğrak yeri oldu

Adana'nın Kavurucu Sıcağından Kaçan Vatandaşlar, Saimbeyli'nin Doğa Güzellikleri ve Serin Havası ile Rahatladı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sıcaktan kaçanların uğrak yeri oldu
KAYNAK: İHA

A W249888 02

Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Adana’da, sabah saatlerinde bile nemle birlikte hissedilen sıcaklık 50 dereceye ulaşınca vatandaşlar serinlemek için kuzey ilçelerine yöneldi. Özellikle Saimbeyli ilçesi, doğası, ormanlık alanları, şelaleleri, akarsuları ve serin havasıyla Adanalıların uğrak noktası haline geldi.

Saimbeyli: Doğal Güzellikleri ile Cazibe Merkezi

Adana il merkezine 157 kilometre uzaklıkta bulunan Saimbeyli, yaz aylarında doğa severlerin ve serinlemek isteyenlerin en çok tercih ettiği ilçelerden biri oldu. İlçenin öne çıkan doğal güzellikleri arasında Obruk Şelalesi, Kirkot Çayı, Hançer Kanyonu, Cöbük Ormanı, Damlataş Mağarası ve Çatak Yaylası yer alıyor. Bu bölgeler, serinleme imkanı sunarak ziyaretçilere doğa ile iç içe vakit geçirme fırsatı tanıyor.

Nüfus Artışı ve Doğa Turizmi

Saimbeyli'nin kış mevsimindeki 13 bin 857 olan nüfusu, yaz aylarında yayla ve doğa turizmi sayesinde 100 bine ulaşıyor. İlçede yer alan doğal alanlar, ziyaretçilerini bekliyor. Göksu Çayı ile ormanın buluştuğu bölgeler dron ile görüntülendiğinde, doğanın kendine hayran bıraktığı görülüyor.

Belediye Başkanı'ndan Eko Turizm Projeleri

Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal, ilçenin eko turizme kazandırılması için projelere başladıklarını belirtti. Adana sıcağından bunalan vatandaşları hafta sonları Saimbeyli'nin doğal alanlarında dinlenmeye davet eden Dal, bu projelerin bölgenin turizm potansiyelini artıracağını vurguladı.

Doğa Tutkunlarının Gözdesi

Doğa ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çeken Saimbeyli, özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. İlçeye doğa gezisi için gelen Soner Özbudun, bölgenin serin havası ve güzel doğası nedeniyle çokça tercih edildiğini belirtti.

İsmail Küçüközen, doğa parkurlarında yapılan geziler hakkında şu ifadeleri kullandı: 'Burası doğal parklarımızdan biri Obruk Şelalesi. Bölgede yüzlerce kelebek çeşidi var. Burası doğa harikası bir yer. Çok bakir ve güzel bir yer. Adana bölgesinde betonlar arasında kalanları ilçeye davet ediyoruz.'

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Üniversiteli Zeliha'nın öldüğü kazada kamyonet sürücüsünün 6 yıla kadar hapsi istendi

Üniversiteli Zeliha'nın öldüğü kazada kamyonet sürücüsünün 6 yıla kadar hapsi istendi