Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Çevre Türkiye için tehlike çanları çalıyor: 2030 yılında fakir bir ülke olacağız

Türkiye için tehlike çanları çalıyor: 2030 yılında fakir bir ülke olacağız

Çiftçilerle bir araya gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, su sıkıntısına dikkat çekerek, Gizligider, su sıkıntısının 2030'da daha da artabileceğini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Türkiye için tehlike çanları çalıyor: 2030 yılında fakir bir ülke olacağız
KAYNAK:   İHA

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Türkiye'nin tarımsal üretiminin arttığını vurgularken, su sıkıntısına dikkat çekerek 2030 yılında su fakiri bir ülke olma riski bulunduğunu belirtti.

Kilis valisi'yle bir araya geldi
 

Gizligider, Suriye sınırındaki Kilis'te çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldi. İlk olarak Kilis Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Yardımcısı, burada Kilis Valisi Tahir Şahin ile bir araya geldi. Protokol üyeleri tarafından karşılanan Gizligider, valilik şeref defterini imzaladı ve ardından basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Bakan Yardımcısı'nın ikinci durağı AKP Kilis İl Başkanlığı oldu. Burada partililerle bir araya gelen Gizligider, daha sonra Kilis 7 Aralık Üniversitesi konferans salonunda çiftçilerle buluştu.

Tarımsal Üretim ve Destekleme Modeli


Gizligider, toplantılarda 'Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli' hakkında bilgi vererek, Türkiye'nin tarımsal üretimi ve su alanındaki sıkıntılar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin tarımsal üretiminin arttığını ifade eden Gizligider, "Tarımda gayrisafi yurtiçi hasılamız, bu yıl Fransa ve Rusya'yı geçerek 68,5 milyar dolara ulaştı. Türkiye, dünya genelinde 4,4 trilyon dolarlık tarım yatırımı içerisinde önemli bir yere sahiptir" dedi.

Su Krizi Uyarısı


Su kaynakları konusunda ülke genelinde ciddi bir sıkıntı olduğuna dikkat çeken Gizligider, “2030 yılı itibariyle su kotasının bin metreküpün altına düşmesi ve Türkiye'nin su fakiri bir ülke haline gelmesi söz konusu. Son iki yılın kuraklık haritasında neredeyse yüzde 40’a varan bir değişim görüyoruz. Nüfus artışının yüzde 10’a çıkması beklenirken, su miktarında yüzde 20’ye varan bir azalma olacak” diye konuştu. Gizligider, “Eğer hiçbir tedbir almazsak, 2030 itibariyle bin metreküpün altına düşeceğiz ve su fakiri ülke olacağız” uyarısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yalı Çapkını Yeni Bölümüyle Ekranlara Dönüyor! Seyran'a Evlenme Teklifi Şaşırtacak!

Yalı Çapkını Yeni Bölümüyle Ekranlara Dönüyor! Seyran'a Evlenme Teklifi Şaşırtacak!