Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Çevre Çanakkale Gökçeada'da Dev Mako Köpekbalığı Bulundu

Çanakkale Gökçeada'da Dev Mako Köpekbalığı Bulundu

Gökçeada açıklarında 3 metre boyunda ağlara dolanmış ‘mako' cinsi vahşi mavi köpek balığı bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çanakkale Gökçeada'da Dev Mako Köpekbalığı Bulundu
KAYNAK: İHA

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde Türk balıkçı İlker Özdemir ve arkadaşları, paragat ağlarına dolanmış halde yaklaşık 3 metre boyunda ve 500 kilogram ağırlığında 'mako' cinsi köpek balığı buldu. Özdemir, bu devasa köpek balığını sudan çıkarırken yaşadıklarını cep telefonuyla kaydetti ve sosyal medya hesabından paylaştı.

A W261221 03

Vahşi Mako Köpekbalığı ile Karşılaşma

Gökçeada'da denize açılan balıkçı İlker Özdemir, Kaleköy Limanı açıklarında suda hareketsiz halde duran büyük bir balık fark etti. Paragat ağlarına dolanmış halde avlanması yasak olan bu devasa mako köpekbalığını buldu. Özdemir, 'Balığı 40 metre suda kılıç balığı paragatı ağlarına dolanmış halde bulduk. Bu hayvanın bu kadar sığ kıyılarda gezmesi oldukça şaşırtıcı' dedi.

A W261221 01

Balığın Kurtarılması ve Doğaya Geri Bırakılması

Balıkçı İlker Özdemir ve arkadaşları, paragat ağlarından kurtardıkları köpek balığını tekrar doğal ortamı olan suya bıraktı. Köpek balığı kısa bir süre sonra tekneden uzaklaştı. Özdemir, 'Yaklaşık 3 metre boyunda ve yarım tonluk bir hayvan. Misinalar balığı boğmuş. Bu hayvanı avlamak yasak ama ölmüş. Biz bu haliyle verelim belki değerlendirilir. Ben hayatımda ilk defa bu tür bir balığı kıyıda gördüm' ifadelerini kullandı.

A W261221 02

Mako Köpekbalığının Özellikleri

Mako köpekbalığı, saatte 80 km'ye kadar yüzmesini sağlayan özel bir cilt yapısına sahiptir ve bu da onu dünyanın en hızlı balığı yapar. Hızı nedeniyle, günde 55 km'ye kadar muazzam mesafeleri kat edebilir ve sudan 9 metreye kadar atlayabilirler. Dünya okyanuslarında hem tropikal hem de ılıman sularda bulunabilen mako köpekbalıkları, kısa yüzgeçli ve uzun yüzgeçli olmak üzere iki tür arasında ayırt edilir. 2-4 metre uzunluklarına ulaşabilen bu köpekbalıkları, sivri burunları, kavisli, genişlemiş ön dişleri ve büyük gözleri ile tanınır.

A W261221 04

Balıkçı İlker Özdemir'in Uyarıları

Özdemir, vatandaşları bu tür köpek balıklarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı: 'Köpek balıkları kıyılara gelebiliyor. Bunlar vahşi hayvanlar. Plajlara gelir mi bilmiyorum ama dikkatli olalım. Etrafımıza bakalım. Dünyanın en vahşi balığı Gökçeada'da.'

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karşıyaka yeni sezon için kadrosunu yeniliyor

Karşıyaka yeni sezon için kadrosunu yeniliyor