Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Çevre Bingöl Yamaç Barajında Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Bingöl Yamaç Barajında Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Bingöl Yamaç Barajı’nda gövde dolgusu imalatı devam ediyor. Baraj, bölgedeki tarım için büyük önem taşıyor ve 9 bin 750 dekar araziyi sulayacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bingöl Yamaç Barajında Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bingöl Yamaç Barajı’nda, gövde dolgusu imalatının devam ettiği ve fiziki gerçekleşme oranının yüzde 25’e ulaştığı bildirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, barajın inşaatı ile modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projede gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yamaç Barajı’ndaki gövde dolgusu imalatının sürdüğünü belirten Balta, "Baraj inşaatında dolusavak, dipsavak ve memba batardosu imalatlarını tamamladık, gövde dolgusunda çalışmalar devam ediyor" dedi.

Çiftçimiz farklı ürünler ekip dikebilecek

Bingöl Yamaç Barajı’nın, bölgedeki tarım üreticilerine büyük katkı sağlaması bekleniyor. Baraj sayesinde yılda 77 milyon lira ek gelir elde edilecek ve 9 bin 750 dekar arazi sulama imkanı bulacak. Balta, “Baraj sayesinde modern sulama ile tanışacak 9 bin 750 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Çiftçimiz farklı ürünler ekip dikebilecek, kazançları artacak” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında, temelden yüksekliği 41 metre olarak tasarlanan Yamaç Barajı, 3 milyon 200 bin metreküp su depolama kapasitesine sahip olacak. Baraj, kil çekirdekli kum çakıl dolgu tipinde inşa ediliyor ve bölgedeki tarım arazilerini sulamak için önemli bir kaynak sağlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İspanya'da F-18 Hornet Savaş Uçağının Düşmesi Sonucu Pilot Vefat Etti

İspanya'da F-18 Hornet Savaş Uçağının Düşmesi Sonucu Pilot Vefat Etti