Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Çevre Denizli’de Akbaş Barajı'ndaki Su Seviyesi Kritik Seviyeye Düştü

Denizli’de Akbaş Barajı'ndaki Su Seviyesi Kritik Seviyeye Düştü

Denizli'de Akbaş Barajı'ndaki su seviyesi kritik düzeye düştü. İçme suyu alımı durdurulduğundan 400 bin kişi etkilenebilir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Denizli’de Akbaş Barajı'ndaki Su Seviyesi Kritik Seviyeye Düştü
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Denizli’de Akbaş Barajı'ndaki su seviyesinin kritik seviyenin altına düşmesiyle içme suyu alımı bugün itibarıyla durduruldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada bu durumun 400 bin kişiyi etkileyeceğini belirterek, su tasarrufu yapılmazsa şehirde su kesintilerinin başlayabileceği uyarısında bulundu. Başkan Çavuşoğlu, barajdaki su seviyesinin, içme suyu alımını imkansız hale getirdiğini ve Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) ile birlikte alternatif su kaynakları temini için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Barajdan su alımı durduruldu

Akbaş Barajı'ndaki incelemeleri sırasında açıklamalarda bulunan DESKİ Genel Müdürü Egemen Emre Beşli, su seviyesinin kritik seviyenin de altına düştüğünü belirtti. Bu durum nedeniyle, barajdan içme suyu alımının durdurulduğunu ve yaklaşık 400 bin kişinin su ihtiyacının karşılandığı bu kaynağın devre dışı kaldığını vurguladı. Beşli, suyun tamamen çekilmesi nedeniyle Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından içme suyu tedarikinin de durdurulduğunu söyledi.

Zorunlu olmadıkça su kullanmayın çağrısı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu, su seviyesinin kritik düzeye inmesi nedeniyle kent genelinde su tasarrufu yapılması gerektiğine dikkat çekti. “Akbaş Barajı’ndan artık içme suyu alamıyoruz, bu da 400 bin kişiyi etkileyen ciddi bir su sorunu anlamına geliyor,” diyen Çavuşoğlu, vatandaşları zorunlu olmadıkça su kullanmamaya çağırdı. Çavuşoğlu, tasarruf yapılmaması durumunda şehir genelinde su kesintileri yaşanabileceğine dair uyarılarda bulundu.

Alternatif su kaynakları için çalışmalar sürüyor

Başkan Çavuşoğlu, su krizi karşısında DESKİ’nin alternatif su kaynakları üzerine çalışmalarına hız verdiğini belirtti. Çavuşoğlu, "İklim krizi kapıda, su kaynaklarımız ve yağış miktarımız ciddi bir sorun haline geliyor. Bu nedenle Denizli halkı olarak hep birlikte tasarruflu olmak zorundayız," diyerek tüm şehir halkını su konusunda daha dikkatli olmaya davet etti.

Akbaş Barajı'nda içme suyu alımı için kullanılan ızgara sisteminin, su seviyesinin düşmesiyle birlikte su yüzeyine çıktığını belirten Çavuşoğlu, bu durumun kentte susuzluk tehlikesini gözler önüne serdiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Şüpheli Ölüm: Genç Kadın Yatağında Ölü Bulundu

Manavgat'ta Şüpheli Ölüm: Genç Kadın Yatağında Ölü Bulundu