Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş İzmir'de Vinç Kazası: 2 İşçinin Ölümüne Neden Olan Olayda 2 Tutuklama

İzmir'de Vinç Kazası: 2 İşçinin Ölümüne Neden Olan Olayda 2 Tutuklama

İzmir'in Konak ilçesinde, reklam tabelası asmak için vinç yardımıyla bir plazanın 10'uncu katına çıktıkları öne sürülen 2 işçinin, vinç zincirinin kopması sonucu aşağı düşerek ölmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan vinç sahibi ve vinç operatörü tutuklandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İzmir'de Vinç Kazası: 2 İşçinin Ölümüne Neden Olan Olayda 2 Tutuklama

İzmir'in Konak ilçesinde, reklam tabelası asmak için vinç yardımıyla bir plazanın 10. katına çıkan Halil Gül (34) ve Hüsnü Akan (35) adlı iki işçinin, vinç zincirinin henüz belirlenemeyen bir nedenle kopması sonucu aşağı düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan vinç sahibi E.P. ve vinç operatörü F.Y. mahkemeye çıkarıldı. Olayın yaşandığı gece Fethi Sekin Caddesi'nde bulunan bir plazada gerçekleşen trajik olayın ardından, polis ekipleri, vinç kazasının soruşturması kapsamında vinç sahibi ve operatörünü gözaltına aldı.

Vinç kazasında yaşamını yitiren işçilerden Halil Gül'ün cansız bedeni, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, diğer işçi Hüsnü Akan'ın cesedi ise Bayraklı Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamayan işçilerin ölümü, aileleri ve yakınlarını yasa boğdu.

Gözaltına alınan vinç sahibi E.P. ve vinç operatörü F.Y., polis sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler, vinç kazasının meydana gelmesinde ihmallerinin bulunup bulunmadığına dair soruşturma sürecinde alınacak ifadelerle ilgili olarak tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, vinç sahibi E.P. ve vinç operatörü F.Y.'yi tutuklayarak cezaevine gönderme kararı verdi. Olayla ilgili soruşturma ise geniş kapsamlı bir şekilde devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Etimesgut'ta mahkemeden satılık 2+1 daire

Ankara Etimesgut'ta mahkemeden satılık 2+1 daire