Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş MİT'ten FET* operasyonu: Hakim Mustafa Karatay yakalandı!

MİT'ten FET* operasyonu: Hakim Mustafa Karatay yakalandı!

MİT, 8 yıldır firari olan FET*'nün önemli isimlerinden Mustafa Karatay'ı, bir komşusunun ihbarı üzerine Ankara'daki evinde yakaladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MİT'ten FET* operasyonu: Hakim Mustafa Karatay yakalandı!
KAYNAK: AA

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, MİT, FETÖ’nün kritik isimlerinden eski hakim Mustafa Karatay’ı yakalamak için bir ihbarla harekete geçti. Komşusunun verdiği ihbarın ardından, Karatay’ın saklandığı daire uzun süre boyunca izlendi ve Karatay’ın orada yaşadığı tespit edildi.

Operasyonla Yakalandı

MİT ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin ortak operasyonuyla, 8 yıldır firari olan Karatay, Ankara Yenimahalle’deki evinde yakalandı. Operasyon sırasında Karatay, evinin bir odasında kıyafetlerin arasına saklanmış halde bulundu.

Dijital Malzemelere El Konuldu

Karatay’ın evinde yapılan aramalarda, FETÖ’nün üst düzey yönetimiyle iletişimde kullanılan dizüstü bilgisayar, tablet, telefon ve diğer dijital materyallere el konuldu. Yapılan incelemelerde Karatay’ın, Signal uygulaması üzerinden örgütle bağlantı kurduğu belirlendi.

FETÖ’nün Yargıdaki Kilit İsmi

Mustafa Karatay, "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 8 yıldır aranıyordu. Karatay, FETÖ’nün yargıdaki önemli elemanlarından biri olarak örgütte kilit bir rol oynadığı tespit edildi. Görev yaptığı dönemde ağır ceza mahkemesi başkanlığı ve özel yetkili hakimlik gibi örgüt için stratejik görevlerde bulunan Karatay, örgütle bağlantısını saklandığı evden sürdürmeye çalışıyordu.

Ergenekon Davasında Görev Almıştı

Karatay, FETÖ'nün yargı içindeki yapılanmasında kritik bir konuma sahipti. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve eski 3. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın yargılandığı Erzincan’daki Ergenekon davasında mahkeme heyeti başkanı olarak görev yapmıştı.

Mustafa Karatay Kimdir?

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ortak operasyonu sonucu FETÖ’den aranan eski hakim Mustafa Karatay, Ankara’da saklandığı evde yakalandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Japonya'da Havaalanında Patlama: Pistte 7 Metrelik Çukur Oluştu

Japonya'da Havaalanında Patlama: Pistte 7 Metrelik Çukur Oluştu