Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Samsun’da Muhtar Uy*şturucu Operasyonunda Gözaltına Alındı

Samsun’da Muhtar Uy*şturucu Operasyonunda Gözaltına Alındı

Samsun'da Narkotik operasyonunda büyük uy*şturucu ağı ortaya çıkarıldı. 2 kişi gözaltına alındı. Muhtar Erdoğan Desteci'nin suç geçmişi ortaya çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Samsun’da Muhtar Uy*şturucu Operasyonunda Gözaltına Alındı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Canik ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen operasyonda büyük bir uy*şturucu ticareti ağı ortaya çıkarıldı. Operasyonda, 92 bin 400 adet sentetik ecza, bir ruhsatsız tab*nca, 71 adet tabanca fişeği ve uy*şturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 25 bin TL ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak, Canik ilçesi 200 Evler Mahallesi Muhtarı Erdoğan Desteci ile oto galeri ve otopark sahibi olduğu öğrenilen Murat İ. gözaltına alındı. Her iki isim de polisteki sorgularının ardından Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

Muhtarın Suç Geçmişi Ortaya Çıktı

Muhtar Erdoğan Desteci’nin daha önce de uyuştur*cu madde ticareti suçundan yargılandığı ve hakkında hapis cezası verildiği ortaya çıktı. 24 Mart 2022 tarihinde içinde bulunduğu araçta 33 bin adet sentetik ecza ile Amasya’da gözaltına alınan Desteci, 13 ay tutuklu kalmış ve ardından tahliye edilmişti. Amasya mahkemeleri tarafından görevsizlik kararı verilmiş ve dosya Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesine devredilmişti. Bu davanın 14 Kasım 2024 tarihine ertelendiği öğrenildi.

İkinci Tutuklama ve Ceza

Erdoğan Desteci’nin, 25 Mart 2023 tarihinde de uy*şturucu ticareti suçundan tutuklandığı ve yargılandığı Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Sami ikrar ve iyi hal indirimi uygulanarak cezası 2 yıl 1 aya indirilen Desteci, bu süreçte tahliye edilmişti.

Çelişkili Durum

İlginç olan ise, muhtar Desteci’nin 2020 yılında katıldığı bir yerel internet televizyonu programında uyuşt*rucuyla mücadele konusunda çözüm önerilerinde bulunduğunun ifade edilmesi. Bu durum, muhtarın uyuşturucu ticareti suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu bir dönemde büyük bir çelişki yaratıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin Halk Kart Eylül ayı ödemeleri hesaplara yatırıldı

Mersin Halk Kart Eylül ayı ödemeleri hesaplara yatırıldı