Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Gezi Parkı Davasında 3 Sanığın Dosyası Savcılığa Gönderildi

Gezi Parkı Davasında 3 Sanığın Dosyası Savcılığa Gönderildi

Gezi Parkı davasında 18'er yıl hapis cezası kararı bozulan ve tahliye edilen sanıkların duruşması İstanbul'da devam etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Gezi Parkı Davasında 3 Sanığın Dosyası Savcılığa Gönderildi
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle haklarında verilen 18'er yıl hapis cezası kararı bozulan ve tahliye edilen sanıklar Ayşe Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ali Hakan Altınay'ın davasına İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmada, tutuksuz yargılanan sanıkların avukatları ve İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü avukatı hazır bulundu.

Savunma Avukatları Eksikliklere Dikkat Çekti

Duruşma sırasında sanık avukatları, mahkemeye bazı eksik hususların giderilmesi taleplerini sundu. Dosyada yer alan bazı konuların yeterince aydınlatılmadığını ve eksiklerin giderilmesi gerektiğini belirten avukatlar, savunmalarını bu eksikliklere dayandırdı.

Dosya Mütalaa İçin Savcılığa Gönderildi

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının taleplerini dinledikten sonra ara kararını açıkladı. Dosya, mütalaa hazırlanabilmesi için Cumhuriyet Savcısı'na gönderilerek duruşmanın 10 Aralık 2024 Salı gününe ertelenmesine karar verildi.

Gezi Parkı Davasının Geçmişi

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davanın geçmişi, oldukça karmaşık ve geniş kapsamlı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Osman Kavala'yı "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmış, "siyasal veya askeri casusluk" suçlamasından ise beraatine karar vermişti. Aynı dava kapsamında, Can Atalay, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Tayfun Kahraman, Ayşe Mücella Yapıcı ve Yiğit Ali Ekmekçi de "hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçundan 18'er yıl hapis cezası almıştı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Osman Kavala hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasını onamış, ancak Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ayşe Mücella Yapıcı hakkında verilen 18’er yıl hapis cezalarını bozmuştu. Yargıtay, bu sanıkların eylemlerinin "hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" kapsamında olmadığına işaret ederek, "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirtmişti. Bu kararın ardından Yapıcı ve Altınay, adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kumluca’da Denize Atlayan Genç, 1 Aylık Yaşam Savaşını Kaybetti

Kumluca’da Denize Atlayan Genç, 1 Aylık Yaşam Savaşını Kaybetti