Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Yerlikaya: Uygunsuz Paylaşım Yapan İki Çocuğun İfadeleri Alınacak

Yerlikaya: Uygunsuz Paylaşım Yapan İki Çocuğun İfadeleri Alınacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord ve Telegram'da uygunsuz içerikler paylaşan iki çocuğun ifadelerinin psikolog eşliğinde alınacağını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Yerlikaya: Uygunsuz Paylaşım Yapan İki Çocuğun İfadeleri Alınacak
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformlarında suç unsuru içeren paylaşımlar yapan kişilere karşı yürütülen çalışmaların sürdüğünü belirtti. Son olarak, Discord ve Telegram platformlarında uygunsuz içerikler paylaşan iki çocuğun İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından muhafaza altına alındığını açıkladı. Bakan Yerlikaya'nın X platformunda yaptığı açıklamaya göre, iki çocuğun ifadeleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacak.

Suç unsuru içeren paylaşımlar tespit edildi

Açıklamada, Discord platformunda suç unsuru içeren videolar düzenleyen B.T. adlı çocuk ve Telegram platformunda bulunan 'Hz Ebu Cehil' isimli grupta 'çocuk müstehcenliği, polise ve şehitlere hakaret, dini değerleri aşağılayıcı' içerikler paylaşan A.D.C. adlı çocuğun tespit edildiği belirtildi. Bu çocukların siber suçlarla mücadele ekiplerince gerekli işlemler yapılmak üzere muhafaza altına alındığı ifade edildi.

Bakan Yerlikaya'dan kararlı mesaj: “Siber zorbalara göz açtırmayacağız”

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, milli ve manevi değerleri aşağılayan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden ve cinsel istismara neden olan siber zorbalıklara karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini belirtti. Yerlikaya, "Çocuklarımızı kötülüklerine ve sapkın düşüncelerine alet edenler, hangi deliğe saklanırlarsa saklansınlar, onları bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz" dedi.

C31K isimli grubun yöneticileri yakalandı

Öte yandan, İçişleri Bakanı Yerlikaya, geçtiğimiz günlerde de C31K isimli grubun iki yöneticisinin yakalandığını açıklamıştı. Siber suçlara yönelik yürütülen operasyonların devam ettiğini ve bu tür zararlı içeriklerle mücadele etmek için tüm yasal adımların atılacağını vurgulamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜİK uzman adayı alımı başvuruları başladı: Şartları belli oldu

TÜİK uzman adayı alımı başvuruları başladı: Şartları belli oldu