Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Karabulut Ailesi Cem Garipoğlu'nun Rapor Sonuçlarına İtiraz Edecek

Karabulut Ailesi Cem Garipoğlu'nun Rapor Sonuçlarına İtiraz Edecek

İstanbul'da 2009'da öldürülen Münevver Karabulut davasında, Cem Garipoğlu'nun DNA örnekleri anne ve babasıyla uyumlu çıktı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Karabulut Ailesi Cem Garipoğlu'nun Rapor Sonuçlarına İtiraz Edecek

İstanbul’da 2009 yılında hunharca öldür*len Münevver Karabulut’un k*til zanlısı Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan DNA örneklerinin incelenmesi sonrasında Adli Tıp Kurumu, örneklerin Garipoğlu’nun annesi ve babasıyla uyumlu olduğunu açıkladı. Münevver Karabulut cin*yeti sanığı Cem Garipoğlu’nun mezarından alınan DNA örneklerinin, anne ve babasıyla uyumlu olduğunun açıklanmasının ardından Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, rapora itiraz edeceklerini duyurdu. Ayrıca mezarda bulunan bir poşetle ilgili de soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

2009 yılında Türkiye'yi derinden sarsan Münevver Karabulut cinayetinde, katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun mezarından alınan DNA örneklerinin anne ve babasıyla uyumlu olduğu Adli Tıp Kurumu tarafından açıklandı. Bu gelişme üzerine, Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaparak rapora itiraz edeceklerini belirtti.

DNA testi sonucu açıklandı

Adli Tıp Kurumu’nun düzenlediği raporda, mezardan alınan DNA örneklerinin baba ve anneyle uyumlu olduğu ve Garipoğlu’nun yüzde 99 ihtimalle onların müşterek çocuğu olduğunun tespit edildiği ifade edildi. Bu rapor, cinayet sonrası tartışmaları bir kez daha gündeme taşıdı.

Mezar poşeti incelemesi

Avukat Epözdemir, ‘’Rapor diyor ki, ben öncekileri de aldım mevcut DNA örneklerini de aldım bunlar uyumlu. Anne ve babadan aldığım DNA örnekleriyle birlikte değerlendirme yapıyorum. Ölen kişinin yüzde 99 ikisinin müşterek çocuğu olduğunu tespit ettim. 7 Ekim itibariyle tanzim edildi. Bir de bizim mezarlıktan çıkan poşetle ilgili talebimiz vardı, o talebimiz de biraz önce sonuçlandı. Emniyet Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı’nda poşet üzerinden varsa parmak izi ve DNA örnekleri alınacak. Çünkü orada bulunan bir poşet var ve poşetin hangi şartlarda, kim tarafından ve nasıl bırakıldığını hiçbirimiz bilmiyoruz. An itibariyle de ona ilişkin raporu da bekliyoruz’' diye konuştu.

Karabulut ailesinden itiraz

Süreyya Karabulut, rapora güvenmediklerini ve itiraz edeceklerini belirtti. Avukat Epözdemir, müvekkillerinin "Süreyya bey rapora itiraz edilmesi gerektiğini söyledi. Avukat olarak talebe bağlıyız. Adli Tıp Kurulları nezdinde gerekli itiraz hakkımızı kullanacağız mutlaka. Aynı zamanda poşetle ilgili incelemenin de neticelenmesini bekliyoruz. Cesetle ilgili işlemler bittikten sonra aile avukatına teslim edilecektir, onlar da nerede uygun görüyorlarsa defnini tekrardan yapacaklardır diye düşünüyorum. Müvekkillerimiz ‘biz inanmıyoruz, kızımızı kaybettik, hak arama özgürlüğümüzü kullanmak istiyoruz, bu aile bir manipülasyon yapmış olabilir’ diyorlar. İtirazımızı da o yüzden yapacağız'' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tekirdağ'da Sıla Bebek Dedesinin Soyadıyla Defnedildi

Tekirdağ'da Sıla Bebek Dedesinin Soyadıyla Defnedildi