Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Rusya Muratpaşa Belediyesi’nin Bitki Üretim Tesisini Örnek Alacak

Rusya Muratpaşa Belediyesi’nin Bitki Üretim Tesisini Örnek Alacak

Rusya'nın Rostov Belediyesi, Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin başarılı bitki üretim tesislerinden ilham alarak benzer bir tesis kurmayı planlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rusya Muratpaşa Belediyesi’nin Bitki Üretim Tesisini Örnek Alacak
KAYNAK: Bülten

Muratpaşa Belediyesi’nin bitki üretim tesislerini inceleyen Rusya Rostov Belediye Başkan Vekili Iurii Vladimirovich Ovchinnikov, Muratpaşa’nın bitki üretim konusundaki deneyimlerinden faydalanmak istediklerini belirtti. Rostov Belediyesi, benzer bir tesisi kendi şehirlerinde kurmayı hedefliyor.

Muratpaşa'nın Bitki Üretim Tesisine Uluslararası İlgi

Antalya'nın Muratpaşa Belediyesi, bitki üretim tesisiyle uluslararası alanda da dikkat çekiyor. Rusya’nın Rostov kenti heyeti, Muratpaşa Belediyesi’nin bitki üretim tesislerini ziyaret ederek, belediyenin sulama, üretim ve bakım sistemleri hakkında bilgi aldı. Rostov Belediye Başkan Vekili Iurii Vladimirovich Ovchinnikov ve beraberindeki heyet, Antalya’nın bu alandaki başarılı çalışmalarını kendi şehirlerinde de uygulamak istediklerini ifade etti.

Rusya'da Benzer Bir Tesis Kurulacak

Rostov’un Kirovskiy bölgesi Belediye Başkanı Natalya Simachenko’nun da yer aldığı heyet, Muratpaşa Belediyesi’nin tesislerinden oldukça etkilendi. Ovchinnikov, Rostov Belediyesi’nde şu anda Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı yalnızca birkaç seradan oluşan bir sistem olduğunu belirterek, Muratpaşa’daki gibi kapsamlı bir bitki üretim tesisi kurmayı hedeflediklerini söyledi. “Böyle bir çalışmayı biz de yapmak istiyoruz. Muratpaşa’nın bu alandaki tecrübelerinden faydalanmayı umut ediyoruz” diyen Ovchinnikov, yeşil alan yönetimi konusunda Muratpaşa Belediyesi ile iş birliği yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Muratpaşa’nın Bitki Üretim Tesisi Örnek Oluyor

Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı bitki üretim tesisinde, 6 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 33 bin metrekare alanda 200 çeşit ağaç ve bitki üretiliyor. 2014 yılında kurulan tesiste iç mekan bitkileri, sukulentler, tek yıllık bitkiler ve mevsimlik çiçekler yetiştiriliyor. Tesiste, bitkilerin sağlıklı bir şekilde büyümesi için sisleme, damla sulama, yağmurlama ve boom adı verilen sulama sistemleri kullanılıyor. Ayrıca, bitkilerin hastalıklardan korunması amacıyla 200 litre kapasiteli ilaçlama motoru ve gübre ayarı yapabilen dozlama cihazı gibi modern teknikler uygulanıyor.

İşbirliği ve Tecrübe Paylaşımı

Rostov heyeti, Antalya’nın düzenli ve bakımlı yeşil alanlarına dikkat çekerek, Muratpaşa Belediyesi ile benzer çalışmaları kendi şehirlerinde gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti. Ovchinnikov, “Antalya gerçekten çok güzel bir kent. Yeşil alanları çok güzel ve bakımlı. Bu alanlardan faydalanmak istiyoruz. Başkanımızla bu konuyu tekrar görüşeceğiz. Bizim uzmanlarımıza, sizin uzmanlarınızdan bu tecrübe aktarımını sağlayıp bizim kentimizi de sizinki gibi güzel hale getirmek için işbirliği yapmayı umuyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir'de 18 Günlük Gelin Evinde Ölü Bulundu! İzmir'de Şüpheli Ölüm

İzmir'de 18 Günlük Gelin Evinde Ölü Bulundu! İzmir'de Şüpheli Ölüm