Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Vali Şahin: "Türk Birliğini Kurarak Dünyaya Barışı Öğreteceğiz"

Vali Şahin: "Türk Birliğini Kurarak Dünyaya Barışı Öğreteceğiz"

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türk iş insanlarıyla buluştuğu konferansta Türk devletlerinin ekonomik gücünü ve iş birliği fırsatlarını vurguladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Vali Şahin: "Türk Birliğini Kurarak Dünyaya Barışı Öğreteceğiz"
KAYNAK: İHA

Antalya Valisi Hulusi Şahin, 'Türk Devletlerinin Ekonomik Gücü ve Türk Ticaret Fuarının Getireceği Fırsatlar' konulu konferansta Türk iş insanlarıyla bir araya geldi. Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Antalya Valiliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, Türk devletlerinin ticaret ve iş birliği potansiyeli masaya yatırıldı.

Türk İş Dünyası Birlik Mesajı Verdi

Konferansta Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Macaristan, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi Türk devletlerinin temsilcileri, ticaret, sanayi, teknoloji ve hizmet sektörlerindeki iş birliği imkanlarını değerlendirdi. Türk Ticaret Fuarı kapsamında ülkeler arasındaki bağların güçlendirilmesi ve ekonomik ilişkilerin artırılması için yol haritası çizildi.

“Atatürk'ün Vasiyeti Türk Birliği”

Vali Şahin, konferansta yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk birliğine dair inancını hatırlatarak, "Atatürk, 'Türk birliğinin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile dünyaya gözlerimi onun rüyaları içinde kapatacağım' demiştir. Bu, bizlere vasiyet edilen bir hedeftir ve bizler bu hedefi gerçekleştirmek için çalışacağız" ifadelerini kullandı. Vali Şahin, Türk milletinin ve devletlerinin 5 milyon kilometrekareyi aşan bir coğrafyada varlık gösterdiğini ve bu coğrafyada bir ve beraber olmanın zorunlu olduğunu belirtti.

“Ekonomik Potansiyeli Artırabiliriz”

Türk dünyasının ekonomik gücüne de değinen Vali Şahin, bölgenin 1 buçuk trilyon dolardan fazla ekonomik güce sahip olduğunu ve bu rakamı ikiye katlama potansiyelinin bulunduğunu söyledi. Antalya’nın özellikle tarım ve turizm alanlarında büyük başarılar elde ettiğine dikkat çeken Şahin, “Modern ve verimli tarım faaliyetlerini iş birliği yaparak gerçekleştirebiliriz. Turizmde büyük bir bilgi birikimine sahibiz. Bu alanda da iş birliğini artırarak tüm Türk dünyasıyla paylaşabiliriz” dedi.

“Karşılıklı Etkileşim Platformu Kurulmalı”

Antalya'nın, tarım ve turizmdeki bilgi birikimiyle diğer Türk devletleri için örnek teşkil ettiğini belirten Şahin, “Her fırsatı değerlendirerek karşılıklı etkileşimin olacağı bir platform oluşturmamız gerekiyor. Bu sayede tüm devletler hem ekonomik hem de kültürel olarak birbirine daha sıkı bağlanacaktır” diye konuştu.

Konferansta Kimler Vardı?

ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, Vali Şahin’in yanı sıra, Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Zekeriya Aslan, KKTC Antalya Başkonsolosu Aslı Erkmen, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Ali Akçay, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, ASKON Antalya Şube Başkanı Onur Kacar ve Türk iş dünyasının önde gelen temsilcileri katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Turizm Bakanlığı turizme zarar! Çamyuva koktu

Turizm Bakanlığı turizme zarar! Çamyuva koktu