Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Muratpaşa'dan özel gereksinimli bireylere "Sevgi İzi" desteği

Muratpaşa'dan özel gereksinimli bireylere "Sevgi İzi" desteği

Antalya'nın Muratpaşa Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin güvenliği için "Sevgi İzi" projesine destek veriyor. Detaylar haberimizde...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muratpaşa'dan özel gereksinimli bireylere "Sevgi İzi" desteği
KAYNAK: İHA

Muratpaşa Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin güvenliğini önemseyerek, "Sevgi İzi" projesine destek sağlıyor. Bu proje, kaybolma riski taşıyan bireylerin hızla bulunmasını sağlayan bir güvenlik önlemi olarak dikkat çekiyor.

Sevgi İzi Nedir?

Sevgi İzi, özel gereksinimli bireylerin ciltlerine uygulanan bir dövme işlemidir. Bu işlem, benzersiz bir kod ve numara içerir ve emniyet güçlerinin erişebildiği özel bir veri tabanında saklanır. Herhangi bir kaybolma durumunda, polis bu kodu okuyarak kişinin kimlik bilgilerine ve aile iletişim detaylarına anında ulaşabilir.

Antalya'da Uygulanan Proje

Antalya'da, Muratpaşa Belediyesi, Adalya Vakfı Engelsiz Kafe ve Spayk Dövme Stüdyosu'nun iş birliğiyle Sevgi İzi projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında uygulamadan faydalanan Dilek Tunç, işlemin acısız ve konforlu geçtiğini vurgulayarak, "Kendimi daha güvende hissediyorum" ifadesini kullandı. Oğlu için bu uygulamayı tercih eden Derya İşbilir ise, "Uzun zamandır böyle bir çözüm arıyorduk. Belediyemizin bu hizmeti ücretsiz sunması, birçok aile için büyük bir destek oldu" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EŞİK'ten somut adım çağrısı: Bu ülkede artık cinskırım var

EŞİK'ten somut adım çağrısı: Bu ülkede artık cinskırım var