Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalyalılar Yeşilçam Festivali’ne akın etti: Nostalji rüzgarı esiyor!

Antalyalılar Yeşilçam Festivali’ne akın etti: Nostalji rüzgarı esiyor!

Antalya'da düzenlenen Yeşilçam Festivali, Altın Portakal Film Festivali ile aynı anda başladı ve Karaalioğlu Parkı'nda gerçekleşiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalyalılar Yeşilçam Festivali’ne akın etti: Nostalji rüzgarı esiyor!
KAYNAK: İHA

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Altın Portakal Film Festivali ile eş zamanlı olarak başlatılan Yeşilçam Festivali, Antalyalıların yoğun ilgisiyle başladı. 5-12 Ekim tarihleri arasında Karaalioğlu Parkı'nda gerçekleşen festival, Yeşilçam'ın büyülü atmosferini yeniden canlandırarak ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

Yeşilçam dekorları ve sahne şovlarıyla nostalji dolu anlar

Yeşilçam Festivali’nin ilk günü, 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin geleneksel açılış kortejinin ardından büyük bir katılımla başladı. Karaalioğlu Parkı'nda özel olarak hazırlanan festival alanı, ziyaretçilere zamanda yolculuk yapma imkanı sundu. Klasik Yeşilçam dekorları, nostaljik araçlar, Yeşilçam kahramanlarının fotoğraf köşeleri ve antika ürün satış stantları, festival alanını zenginleştiren detaylar arasında yer aldı. Panayır alanları ve ahşap oyun alanları da özellikle aileler ve çocukların büyük ilgisini çekti.

Yeşilçam maskotları ve eğlenceli gösteriler

Festivalde sahne şovları ve etkinlikler de ziyaretçilerin beğenisini topladı. 80’ler ve 90’lar Yeşilçam müzikleriyle başlayan sahne şovlarında sihirbaz gösterisi, yabancı dans grupları, jonklör şov ve sokak müzisyenleri yer aldı. Özellikle çocuklar sihirbaz gösterisini büyük bir heyecanla takip ederken, samba dans gösterisi de festivale renk kattı. Yeşilçam maskotları ise ziyaretçilerle bol bol fotoğraf çektirerek festivalin eğlenceli atmosferine katkıda bulundu.

Klasik araçlar ve Devrim büyük ilgi gördü

Festivalde sergilenen klasik araçlar, Yeşilçam atmosferine katkıda bulunan unsurlardan biriydi. Türkiye’nin ilk yerli otomobili Devrim de bu araçlar arasında büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler, unutulmaz Yeşilçam oyuncularının yer aldığı fotoğraflarla birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ahşap oyun alanlarında ise aileler çocuklarıyla birlikte vakit geçirerek çocukluklarına geri döndüler.

Makaralı makinada nostaljik film gösterimi

Yeşilçam Festivali’nin en dikkat çeken etkinliklerinden biri de yazlık sinema oldu. Türkiye’nin en büyük film koleksiyonerlerinden yapımcı ve yönetmen Göksel Gülensoy’un arşivinden değerli Yeşilçam filmleri sinemaseverlerle buluşuyor. Makaralı makinada beyaz perdeye yansıtılan ilk film, 1970 yapımı "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" oldu. Antalyalılar, bu nostaljik filmi büyük bir keyifle izleyerek Yeşilçam rüzgarının tadını çıkardı. Festival boyunca yazlık sinema gösterimleri ve sahne programları devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Orhan Erdemir ve Elif Karaarslan Olayı Nedir? Neden Gündemde? Video Olayı Ne?

Orhan Erdemir ve Elif Karaarslan Olayı Nedir? Neden Gündemde? Video Olayı Ne?