Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya KUTSO Batı Antalya Tropik Meyve Üretim Merkezi'ni Ziyaret Etti

KUTSO Batı Antalya Tropik Meyve Üretim Merkezi'ni Ziyaret Etti

KUTSO yöneticileri, Batı Antalya Tropik Meyve Üretim Merkezi'ni ziyaret ederek, meyve yetiştiriciliği çalışmalarını inceledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KUTSO Batı Antalya Tropik Meyve Üretim Merkezi'ni Ziyaret Etti
KAYNAK: AA

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) yönetim kurulu üyeleri, Batı Antalya Tropik Meyve Üretim ve Yaygınlaştırma Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, tropik meyve yetiştiriciliği konusunda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Tropikal Meyve Üretimi İçin Önemli Bir Merkez

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Özen ve yönetim kurulu üyeleri, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle Kumluca Meslek Yüksekokulu bahçesinde kurulan Batı Antalya Tropik Meyve Üretim ve Yaygınlaştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Heyet, merkezde yürütülen çalışmalar hakkında öğretim görevlisi Lokman Altınkaya’dan detaylı bilgi aldı.

Tropikal Meyvelerin Adaptasyon Çalışmaları

Öğretim görevlisi Lokman Altınkaya, merkezdeki seralarda mango, karambola, çerimoya, white sapote, makadamiya fındığı, ice cream bean, jambolan ve zerdeçal gibi türlere ait 39 farklı çeşidin adaptasyon çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti. Altınkaya, bu türlerin bölgeye uyum sağlaması ve verimli bir şekilde yetiştirilmesi için yapılan çalışmalarda önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti.

"Bölgenin Tropikal Üretim Potansiyeli Artıyor"

Projenin ilk bölümünün, Batı Antalya'da tropikal meyve üretiminin gelişimi için büyük bir umut verdiğini söyleyen Altınkaya, "Bölgenin iklim koşulları, tropik meyve çeşitleri için uygun ve bu da üreticilere yeni bir pazar kapısı açıyor. Merkezimizde yürütülen adaptasyon çalışmaları, tropikal meyve yetiştiriciliğinin bölgede yaygınlaşması için önemli bir adım olacak.” dedi.

Öğrencilere Uygulamalı Eğitim Fırsatı

Merkezin, sadece üreticiler için değil, aynı zamanda Kumluca Meslek Yüksekokulu öğrencileri için de önemli bir eğitim alanı olduğunu vurgulayan Altınkaya, “Öğrencilerimiz burada tropik meyve yetiştiriciliği konusunda uygulamalı eğitim alıyor ve teorik bilgilerini pratikte pekiştirme fırsatı buluyor. Bu sayede bölgemizde tropikal meyve üretiminde uzmanlaşmış yetişmiş iş gücü oluşturmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

KUTSO’dan Projeye Destek

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Özen, merkezin bölge tarımına ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Tropikal meyve üretimi, Antalya ve çevresinin tarımsal potansiyelini artıracak ve üreticilere yeni bir gelir kapısı sunacak. KUTSO olarak bu tür projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Üreticilerimizin ve öğrencilerimizin bu alanda gelişimine katkı sağlayacak her türlü çalışmanın yanındayız.” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepez'de Kötü Koku Yayan Daireden Bir Kamyon Çöp Çıktı

Kepez'de Kötü Koku Yayan Daireden Bir Kamyon Çöp Çıktı