Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'daki falezlerin koruma sınırı Red Bull etkinliği için mi kaldırıldı?

Antalya'daki falezlerin koruma sınırı Red Bull etkinliği için mi kaldırıldı?

Antalya'da Konyaaltı falezlerinin koruma kapsamından çıkarılması, Red Bull Cliff Diving etkinliği öncesi tartışmalara neden oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'daki falezlerin koruma sınırı Red Bull etkinliği için mi kaldırıldı?
KAYNAK: Haber Merkezi

Antalya'da Konyaaltı falezlerinin bazı bölümlerinin koruma kapsamından çıkarılması, geniş çaplı tartışmalara yol açtı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan ve kentin çeşitli noktalarında duyurulan "Red Bull Cliff Diving" etkinliği bu değişikliğin arkasında mı? İşte detaylar...

Falezler Koruma Alanından Çıkarıldı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Piri Reis Caddesi'nin batısındaki falezler ve Antalya'nın ikonik yapılarından Konyaaltı Varyantı'nı kapsayan falez hattı, "Kesin Korunacak Hassas Alan" tanımından çıkarıldı. Bu değişiklik, bölgedeki doğal koruma statüsünün sona erdiği anlamına geliyor.

Red Bull Cliff Diving Etkinliği Nedeniyle Mi?

28-29 Eylül tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek Red Bull Cliff Diving etkinliği için, koruma statüsü kaldırılan bölgeye platform ve tramplen kurulacağı öğrenildi. Ayrıca, etkinlik alanının karadan ve denizden izlenmesi için tribün ve gemi organizasyonları yapılacak. Sporcuların falezlerden Akdeniz'e uçurum dalışları yapacağı bu etkinlik, bölgenin doğal yapısını etkileyecek gibi görünüyor.

Koruma Kararının Esnetilmesi Soru İşareti Yarattı

Bu koruma kararının, Red Bull etkinliği öncesinde alınmış olması, koruma kararının özel bir etkinlik için esnetildiği düşüncesini beraberinde getiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da ünlü fenomenin deprem şehitleri mevlidinde izdiham çıktı

Hatay'da ünlü fenomenin deprem şehitleri mevlidinde izdiham çıktı