Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya CHP Antalya'dan Sert Çıkış: Emekliler AKP'den Hesap Soracak

CHP Antalya'dan Sert Çıkış: Emekliler AKP'den Hesap Soracak

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü önünde ,’Emeklilikte adalet’ eylemi düzenledi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP Antalya'dan Sert Çıkış: Emekliler AKP'den Hesap Soracak
MUHABİR: Kamer Durdu

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, parti yöneticileri ve ilçe başkanları ve yöneticileri, emekli sendikaları, emekli dernekleri, eğitim sendikaları, odalar ve çeşitli derneklerin katıldığı eylemde konuşan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, “CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Emekli ikramiyelerine bakıyoruz.  O emekliler, eskiden emekli olduklarında, emekli ikramiyesiyle ev alabiliyorlardı. Sonra ev almak hayal oldu, Bu iktidar geldiğinde, maaş bağlanma katsayısı yüzde70’ den, yüzde 30’ a düşürüldü. EYT yasası ile vatandaşlar arasında ayrım yaptılar, BAĞ-KUR’luları emekli etmediler. 1999 öncesi emekli edilirken bir gün sonra işe giren vatandaş 15 yıl beklemek zorunda kaldı. 2002 yılında emekli maaşı ile 26,5 gram altın alınırken bugün 4,4 gram altın alınabiliyor. En düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Yani sizinle hiç uğraşmasa, size hiç ilişmese, bugün 17 bin liradan, toplam 1,5 asgari ücret, 26 bin lira emekli maaşı alacaktınız” dedi.

 “DEVAMLI DÜŞMAN ÜRETİYORLAR”

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, “Bu iktidar 2024 yılını emekli yılı ilan etmişti. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, Almanya Başbakanı ile konuşmasında, ‘Türkiye’de emekli maaşının 270 Euro olduğunu söylüyor. Almanya Başbakanı, Genel Başkanımızın Yanlış söylediğini sanıyor. 2 bin 700 olmasın diyor’ İngilizce, Almanca, Fransızcaya tercümesi olmayan bir emekli maaşına sizleri mahkûm edenlere yazıklar olsun. Ülkede emekli, işsizlik ve yoksulluğu gündemden düşürmek için devamlı düşman üretiyorlar. Önce ABD, Yunanistan, Mısır şimdi İsrail. Düşman yanımızda 2 saat 14 dakikalık uzaklıkta 23 yılda şimdi aklınız başınıza geldi. Emekli ikramiyelerine bakıyoruz.  O emekliler, eskiden emekli olduklarında, emekli ikramiyesiyle ev alabiliyorlardı. Sonra ev almak hayal oldu, ancak araba almaya yeter oldu. Şimdi ise yılların emeğine bir motosiklet parası kadar emekli ikramiyesi veriyorlar. Emekliler Türkiye’de ki büyümeden yeterli ölçüde hakkını alamamışlardır” dedi.

“EMEKLİ SOKAĞA DAHİ ÇIKAMIYOR”

Başkan Nail Kamacı, yabancı emekli turistler Antalya’ya gelerek lüks tatil yaptığını ama Türkiye’de ki emekli yurttaşların markete dahi zor gittiğini belirterek, “Emekli utanıyor, çekiniyor, manava gidemiyor, pazara çıkamıyor gidip alışverişini yapıp, borcunu, hesabını veremeyeceği için filesinin üçte birini gittiği marketin kasasında bırakıyor. Böyle bir hayatı reva görenlere, mahkum edenlere yazıklar olsun. Şimdi diyorlar ki efendim yaz aylarında toplam kapasitesi 65 bin olan öğrenci yurtlarını emekli misafirhanesi yapacaklarmış, yazlık yerlerde. Alay ediyorlar. Emekli açım diyor, bu yurda git tatil yap diyor. Emekli sokağa çıkamıyor, kendi kirasını ödeme, karnını doyurma derdinde. Verdiğiniz para ile ev kirası verirsen aç kalırsın, karnını doyurursan sokakta kalırsın” dedi.

“ALIM GÜCÜ 26 GRAM ALTINDAN 4 GRAMA DÜŞTÜ”

Başkan Nail Kamacı, EYT yasası ile vatandaşlar arasında ayrım yapıldığını belirterek, “BAĞ-KUR’luları emekli etmediler. 1999 öncesi emekli edilirken bir gün sonra işe giren vatandaş 15 yıl beklemek zorunda kaldı. Bu garabetin sonlanması ve 1999 sonrası işe girenlerin de kademeli olarak emekliliği hak etmesi gerekiyor. 2002 yılında emekli maaşı ile 26,5 gram altın alınırken bugün 4,4 gram altın alınabiliyor. En düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti.  Yani sizinle hiç uğraşmasa, size hiç ilişmese, bugün 17 bin liradan, toplam 1,5 asgari ücret, 26 bin lira emekli maaşı alacaktınız. Emekliyi bu hale getirenlerden 31 Mart’ta hesap sordunuz. Sesinizi duymazlarsa onlardan hesabın büyüğünü ilk sandıkta soracaksınız” dedi.

“HAKKIMIZI ALMADAN MÜCADELEYİ BIRAKMAYACAĞIZ” 

Başkan Kamacı, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak geçen seçimlerde emeklilerden en çok oy alan parti olduk. Bunun çok önemli katkısıyla Türkiye’nin birinci partisi olduk. Emeklilere söz veriyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde CHP’yi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini birinci parti ve iktidar yapacağız. Önce hükümeti alacağız, sonra size hakkınızı vereceğiz. İlk seçim vaadimiz olarak; ilk 100 gün içinde yasal düzenlemeler derhal tamamlanıp en düşük emekli maaşı önce asgari ücrete, iki yıl sonra bırakıldığı yere, 1,5 asgari ücrete çıkarılacaktır. Değerli emekli kardeşlerim buradan hepinize bir kez daha seslenmek istiyorum. Bugün olduğu gibi kendinize, ülkenize sahip çıkarsanız bu ülkede kimin canı yanıyorsa onun yanında durursanız emin olun hep birlikte çok yakında tüm dertlerden kurtulacağız.  Biz hakkımızı almadan bu mücadeleyi bırakmayacağız. Hep beraber yıllarca döktüğünüz alın terinin, göz nurunun karşılığını kimselere bırakmayalım. Bundan sonra hakkımızı alana kadar mücadeleye söz mü? Hep beraber miyiz? Hakkımızı alacak mıyız? Hep beraber başaracağımız güne kadar yolumuz açık olsun” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya İl Emniyet Müdürü İlker Arslan'dan AESOB'a Ziyaret

Antalya İl Emniyet Müdürü İlker Arslan'dan AESOB'a Ziyaret