Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde ikinci İdris Taş dönemi

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde ikinci İdris Taş dönemi

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin seçimli 19. Olağan Genel Kurulu düzenlendi. Başkanlık yarışında tek aday olan İdris Taş, ikinci kez AGC Başkanı seçildi.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde ikinci İdris Taş dönemi
KAYNAK: Haber Merkezi

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 19. Olağan Genel Kurulu, Kepez Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi'nde başladı. AGC Başkanı ve Yönetim Kurulu'nun seçileceği kurulda mevcut Başkan İdris Taş tek liste ile aday oldu. Açık oylama ile gerçekleştirilen seçimde İdris Taş, ikinci defa AGC Başkanı seçildi.

AGC Olağan Genel Kurulu'na katılan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkan Vekili Sefa Özdemir, Divan Başkanı seçildi. Özdemir, "Antalya Gazeteciler Cemiyeti, her dönemde çalışmalarıyla, tüm üyelerine, basın camiamıza önemli katkılarda bulunan bir cemiyet. Yine son dönemde mesela geçtiğimiz günlerde biz de davetliydik ama bir programın dolayısıyla katılamadık. Bir de sosyal alana kavuştuk. Bugün inşallah yeni yönetimimizi belirleyerek, arkadaşlarımın önümüzdeki dönemde de sizlere daha iyi hizmet etmeleri için gayret edecekleri kanaatindeyiz." dedi.

AGC Başkanı İdris Taş: Hep fikirlerle, hep projelerle uğraşıyoruz

AGC Başkanı İdris Taş, kurulda yaptığı konuşmada hizmet dönemini anlattı:

"Bu görev boyunca üç yıl içerisinde biraz sonra izleyeceksiniz videoda neler yaptığımızı, çok fazla değinmeyeceğim. Çok hassas kritik bir dönemde göreve geldik. Pandemi başladı. Ukrayna savaşı. Depremler yetişti. Bizim döneme denk geldi. Ama hep zorlu süreçlerden güçlenerek çıktık. Cumhuriyetimizin 100. yılı yine bizim döneme nasip oldu. Cumhuriyetimizin 100. yılında basın görevlisini geliştirdik. Gazetecilerin anılarını kitap haline getirdik. Basın tarihinde not düştü. Yine cemiyetimizin 40. yılında cemiyette 40 yıl üye olan meslek büyüklerimize yaşam boyu onur ödülü verdik. Geçen ay üyelerimizin beklentisi olan, kentin buluşma noktası, gazetecilerin anılarını biriktireceği nefis bir lokalimize kavuştuk. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Ve burada gazeteciler doğum günlerini yapacak , burada özel anları biriktirecek, haberlerini yazacaklar ve dünyanın dört bir yanından yabancı meslektaşlarımızı ağırlayacağız. Antalya'nın kent markasına ciddi bir katkı yapmış olacağız.

Değerli meslektaşlarım, göreve geldiğimizde tıpkı geçmiş dönemde 15 yıl başkan yardımcılığı yaptım. Başkanımız burada sayın Mevlüt Yeni. Antalya Gazeteciler Birliği'ne kim geldiyse hangi üyemiz geldiyse en üst seviyede ağırlanmıştır, kendi evi gibi görmüştür. Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin hangi birinin cenazesi olsa, mevlidi olsa katılmadığım yoktur. Bu konuda bir tane arkadaşım eğer atlanırsa Kendisinden de özür diliyorum. Cenazede, düğünde, mevlitte bu sadece başkanlık döneminde değil, sayın başkanım da iyi bilir o dönemde de her cenazede, her düğünde oradaydım ve bundan inanılmaz bir mutluluk duyuyorum. Üzüntüsüyle üzülüyorum, sevinciyle seviyorum. Çünkü şahsımı bu dünyada beni en çok mutlu eden olaylardan birisi her zaman her yerde iyi günde, kötü günde meslektaş yanında olmak, onları misafir etmek, onları ağırlamak onların işlerine yardımcı olmak, beni dünyanın en mutlu insanı yapar. Başkan olarak söylüyorum, net olarak ifade ediyorum. Hangi bir üyemiz aramışsa mutlaka bana ulaşmıştır. Mutlaka sonundaki yapamadıysak neden yapamadığımızı kendisine aktarmışızdır.

Yine bu dönemde gerçekten bu zorlu süreçte gecemizi gündüze kattık. Sadece Antalya'da değil, dünyanın birçok ülkesinde yine Nürnberg'te, çok teşekkür ediyorum emeği geçenlere, anlaşmayı yapan meslek büyüklerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Çünkü yüzlerce gazeteciyi götürdük. Onlar buraya geldi ve bu ilişkilerimiz devam edecek. Ve Kazakistan'da da bir çalışmamız oldu. Mart ayında Makedonya'ya gideceğiz meslektaşlarımızla birlikte. Ve ikinci dönemde Allah nasip ederse eğer kazanırsak net olarak söylüyorum. Daha çok eğitim, daha çok çalışmak, mesleğimizin standardı için gazetecilik mesleğimizin saygınlığı için var gücümüzle çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle her zaman her üyeye sevgiyle, güvenle baktık. Yolumuza devam ettik. Hiçbir zaman için kişisel uçaklarla uğraşmadık. Hep fikirlerle, hep projelerle uğraşıyoruz. Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin kapısından içeriye dedikodu sokmadık. Hep çalışmak, hep fikir, hep meşru için geleceği için çalıştık. Böyle geldik, böyle devam edeceğiz. Ve sözlerime son vereceğim genel kurulumuza gelen tüm meslektaşlarımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum."

idris taş'ın listesi

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin Mevcut Başkanı ve Yeni Başkan Adayı İdris Taş'ın listesi şöyle:

Yönetim Kurulu Başkanı

İdris Taş

Yönetim Kurulu

Ahmet D. Yenigün
M. Şifa Çiçek
Ersin Aydın
M. Ahmet Öcal
Rasim Gündüz
Yalçın Teke
Hayrettin Deniz
Leyla Ataman Koyuncuoğlu
Mehmet Kılıçaslan
Süleyman Elçin

Denetim Kurulu

Yalçın Doğan
Sevgi Gümüş
Güldal Siginç
Ertuğrul Gün
Hilal Kara


Disiplin Kurulu

Cevat Alp
Bilal Çeliktaş
Ayfer Şimşek
İslam Çelik
Alaattin Özuzun

Seçici Kurul

Ahmet İstek
Murat Şentürk
Mühübe Demirbaş Taşkın
Yusuf Katrağ
Murat Esentekin

Federasyon Delegeleri

İdris Taş
Rasim Gündüz
M. Şifa Çiçek
Sabri Çağlar

Yedek Yönetim Kurulu

Sinan Çeviren
Suat Metin
Dilek Bozkurt Özgenç
Osman Türkçe
Abdullah Özkan
Nevzat Sayın
Tanju İyidoğan
Abdullah Yüksel
Oktay Özden
Ali Bayraklı

Yedek Denetim Kurulu

Melis Köse Metin
H. Onur Batmaz
Mehmet Çakmak
Maksut Temizel
Şüheda Partal

Yedek Disiplin Kurulu

Orhan Parmaksız
Yusuf Demir
Musa Şimşek
Cüneyt Bol
Köksal Baytemur

Yedek Seçici Kurul

Adem Akalan
Adnan Yıldırım
Kemal Öktem
Tülin Korkutelmalıoğlu
Esra Altunkes

Yedek Federasyon Delegeleri

Ersin Aydın
İsa Kavlak
Süleyman Ekin
Ulaş Kökçe

Basın Şeref Divanı

Sökmen Baykara
M. Nuri Erkal
Tevfik Günay
Fikri Cinokur
Songül Başkaya
 

AGC'de ikinci idris taş dönemi

AGC 19. Olağan Genel Kurulu'nda açık oylama ile gerçekleştirilen seçimde mevcut Başkan İdris Taş yeniden seçildi. 15 yıldır cemiyet yönetiminde yer alan İdris Taş, ikinci kez AGC Başkanı seçildi.

akdeniz gerçek genel kurul'da

AGC Olağan Genel Kurulu'na Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Songül Başkaya, Akdeniz Gerçek İnternet Sitesi Haber Müdürü ve Köşe Yazarı Cengiz Savaşeri de katıldı.

Songül Başkaya mesleki sorunlara dikkat çekti: Yeterince tepki koyamadık

Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Songül Başkaya da, Olağan Genel Kurul'da söz aldı. Başkaya konuşmasında, basın özgürlüğü ve kadın gazetecilerin sorunlarına değindi. Şule Aydın’a ve Antalya’da bir kadın gazeteciye yapılan saldırıyı kınayan Songül Başkaya, meslektaşlarını dayanışmaya çağırdı. Tasarruf genelgesi ile zor günler geçiren Anadolu basınının içindeki duruma dikkat çeken Başkaya, "Yeterince tepki koyamadık." dedi.
.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin Olağan Genel Kurulu devam ediyor.

GELİŞMELERİ İZLİYORUZ...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat’ta Motosiklet ve Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Yaralı Var

Manavgat’ta Motosiklet ve Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Yaralı Var