Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden 1.5 milyar TL'lik borçlanma talebi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden 1.5 milyar TL'lik borçlanma talebi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bugün saat 14:30’da yapılacak Ekim Ayı Devam Meclisi'nde 1.5 milyar TL borçlanma teklifini görüşecek. Plan ve Bütçe Komisyonu'nca uygun bulunan borçlanmanın, belediyenin yatırımlarını finanse etmek amacıyla kullanılacağı belirtiliyor. Kredinin, İller Bankası, kamu veya özel bankalardan alınması planlanıyor. Meclisten geçmesi beklenen karar kapsamında, belediyenin gelirleri kredi teminatı olarak gösterilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden 1.5 milyar TL'lik borçlanma talebi
MUHABİR: Arda Kır

11 Ekim 2024 tarihli yapılacak Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı Devam Meclisi’nde, 1 milyar 500 milyon TL borçlanma teklifi görüşülecek. Plan Bütçe Komisyonu’nda uygun bulunan kararın Meclis’ten geçmesi bekleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim Ayı Devam Meclisi’nde 1 milyar 500 milyon TL borçlanma durumu görüşülecek. Plan ve Bütçe Komisyonu raporunda borçlanma ile ilgili, “Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 13/05/2024 tarih ve 356 sayılı alınan meclis kararının iptal edilerek, 2024 yılında yapılması planlanan ve önceki yıllarda başlanıp devam eden yatırımların finansmanında kullanılmak üzere 5393 sayılı Kanunun 68 inci maddesi gereği 1.500.000.000,00 TL (Bir Milyar Beş Yüz Milyon Türk Lirası) borçlanmanın 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 68/b maddesi ve ilgili diğer yasal mevzuat doğrultusunda İller Bankası A.Ş., Kamu Bankaları veya Özel Bankaları ve finans kurumlarından kısa, orta veya uzun vadeli olarak, nakdi ve gayrinakdi kredi talep etmeye, teminat mektupları talep etmeye, finansal kiralama (leasing) talep etmeye, bunların karşılığında menkul/gayrimenkul teminatlar vermeye, rehin vermeye, yatırım kredisi olmak üzere her türlü borçlanmayı kapsayacak şekilde alınmasına; bu kapsamda 1.500.000.000,00 TL (Bir Milyar Beş Yüz  Milyon Türk Lirası) kredi kullanılması” konusu komisyonca uygun bulunurken Meclis’ten geçmesi bekleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden 1.5 milyar TL'lik borçlanma talebi

MECLİS BUGÜN YAPILACAK 

Ekim Ayı Devam Meclisi bugün saat 14.30’da Büyükşehir Hizmet Binası’nda yapılacak. 24. gündem maddesinin olduğu Meclis’te borçlanma ile ilgili olarak “Antalya Büyükşehir Belediyesi gelirlerinden ve İller Bankası A.Ş. ile Hazine ve Maliye Bakanlığınca dağıtılan yasal paylarımızın mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamından (% 40'ın dışında ve %100'üne kadar) karşılanmasına, kredi teminatına konu gelirlerden krediye ilişkin ödemelerin karşılanamaması halinde, bu krediyle elde edilen tesis, inşaat ve her nevi gayrimenkul ile araç, gereç ve malzemenin, bankalarca talep edildiği takdirde talep tarihinde banka adına ipotek veya rehin edilmesine; kredi taksitlerinin ertelenmesi veya öne çekilmesi ve vadesinin değiştirilmesini talep etmeye, anapara, faiz denetim gideri, komisyon, vergi, resim, harç, ücret vb. krediden kaynaklanan geri ödemelerde kullanılmak üzere” ibaresi de eklendiği görüldü.

Benzer Haber: Antalya Büyükşehir Belediyesinde Dev Borçlanma

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Tescilsiz Araçlar Trafik Kazasında Çarpıştı: 38 Bin TL Ceza

Antalya'da Tescilsiz Araçlar Trafik Kazasında Çarpıştı: 38 Bin TL Ceza