Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'da Sokakta Yaşayan Anne ve Kızına Yardım Eli

Antalya'da Sokakta Yaşayan Anne ve Kızına Yardım Eli

Antalya'nın Kepez ilçesinde ev kirasını ödeyemedikleri için sokakta kalan Türkan Çelikbaş ve kızı Yasemin Karakuş'a Kepez Belediye Başkanı yardım eli uzattı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Sokakta Yaşayan Anne ve Kızına Yardım Eli
KAYNAK: İHA

Antalya'nın Kepez ilçesinde, ev kirasını ödeyemedikleri için sokağa atılan ve beş gündür parkta, muhabbet kuşlarıyla birlikte yaşam mücadelesi veren Türkan Çelikbaş ve kızı Yasemin Karakuş'a Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'den yardım eli uzandı. Başkan Kocagöz, anne ve kızını güvenli ve konforlu bir ortama yerleştirerek, “Bizim olduğumuz yerde insanlar açta, açıkta kalmayacak. Biz önce insan, önce insanlık demeye devam edeceğiz” dedi.

Zor Durumdaki Anne ve Kızına Hızlı Müdahale

Kepez Belediyesi İletişim Merkezi'ni (KİM) arayan 41 yaşındaki Türkan Çelikbaş, kızı Yasemin Karakuş ile birlikte parkta yaşadıklarını ve yardım beklediklerini belirtti. İhbar üzerine hızla harekete geçen Kepez Belediyesi Zabıta ekipleri, Ünsal Mahallesi 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi'ndeki parkta bir çadırda yaşayan anne ve kızını buldu. Ev sahibinin ev kirasını ödeyemedikleri için sokağa attığı aile, bir depremzede tarafından verilen çadırda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyordu.

Geçici Konaklama Sağlandı

Durumun Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e iletilmesinin ardından, anne ve kızının parkta kaldıkları yerden alınarak güvenli bir ortama yerleştirilmesi talimatı verildi. Başkan Kocagöz’ün direktifleri doğrultusunda, aile geçici olarak Kepez Belediyesi'nin Hasta Yakınları Konukevi'ne yerleştirildi. Burada onlara sıcak yemek ve çay ikram edildi, ayrıca bir oda tahsis edilerek barınma ihtiyaçları karşılandı. Kepez Belediyesi ayrıca, aileye kıyafet yardımı yaparak Sosyal Yardım Merkezi'nde bulunan kıyafet mağazasından giysi temin etmelerine yardımcı oldu.

Başkan Kocagöz'den Ziyaret

Başkan Mesut Kocagöz, Türkan Çelikbaş ve kızı Yasemin'i, geçici olarak yerleştirildikleri konukevinde ziyaret etti. Anne ve kızın durumunu öğrenen Başkan Kocagöz, Yasemin'in dileklerini yazdığı defter sayfasını dikkatlice okuyarak, “Tamam, bunların hepsi kolay” dedi. Yasemin’in istekleri arasında, cezaevinde bulunan babasını ziyaret etme arzusu da yer alıyordu. Yasemin’in “Biraz da cebimde param olsun, herkes gibi” sözleri ise Başkan Kocagöz'ü duygulandırdı.

“İşleri ve Aşları Olacak”

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Biz yola çıkarken, önce insan diyerek yola çıktık. Yol yapmak, park yapmak belediyeciliğin görevidir, ancak biz, Kepez'de kimsenin yatağa aç girmeyeceği bir ortam sağlamak istiyoruz. Yasemin ve annesi, ev kiralarını ödeyemedikleri için zor durumda kalmış. Mesai arkadaşlarımız bize bildirdi ve hemen harekete geçtik. Geçici barınma sağladık, şimdi de kalıcı bir çözüm bulmak için çalışıyoruz. Onlara uygun iş imkanları sağlayacağız. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İnsanları yaşat ki devlet yaşasın mantığıyla hareket ediyoruz” dedi.

Yasemin ve Annesi Teşekkür Etti

Başkan Kocagöz’e sarılarak teşekkür eden Yasemin Karakuş, “En zor zamanımızda bize destek oldu. Bu süreçte kimse bize el uzatmadı. Mesut Başkan, bize elini uzattı. Çok teşekkür ederim. Allah ayaklarına taş değdirmesin” dedi. Anne Türkan Çelikbaş ise, sokakta geçen beş zor günü anlatarak, “Beş gündür sokakta kalıyorduk, ben hiç uyumadım. Kızımı korumak için sabaha kadar çadırın önünde oturdum. Allah başkanımızdan bin kere razı olsun. Bizi dışarıda bırakmadı, kollarının altına aldı. Böyle bir mutluluğu hayatımda ilk kez yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Mehmet Nuri Ersoy Tutkulu İki Yürek Sergisinde!

Bakan Mehmet Nuri Ersoy Tutkulu İki Yürek Sergisinde!