Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Altın Portakal Film Festivali Başarı Ödülleri sahipleri Belli Oldu

Altın Portakal Film Festivali Başarı Ödülleri sahipleri Belli Oldu

Türkiye'nin en prestijli sinema etkinliği 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 5-12 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşuyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Altın Portakal Film Festivali  Başarı Ödülleri sahipleri Belli Oldu
KAYNAK: İHA

Türkiye'nin en prestijli sinema etkinliği olan 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 5-12 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşuyor. Festivalin bu yılki Başarı Ödülleri, ünlü oyuncular Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli'ye takdim edilecek.

Farah Zeynep Abdullah: Çok Yönlü Başarısıyla Öne Çıkıyor

Henüz kariyerinin başında olmasına rağmen birçok alanda başarı elde eden Farah Zeynep Abdullah, oyunculuk, yapımcılık ve müzisyenlik gibi farklı şapkaları başarıyla taşıyor. İlk olarak "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisindeki Aylin karakteriyle dikkat çeken oyuncu, sinemada ise "Kelebeğin Rüyası" (2013) filmiyle büyük çıkış yaptı.

Ödüllü Performanslarıyla Göz Dolduruyor

"Kelebeğin Rüyası" filmindeki performansıyla SİYAD ve Sadri Alışık Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu seçilen Abdullah, ardından "Unutursam Fısılda" (2014) filminde genç Hatice karakterine hayat verdi. "Ekşi Elmalar" (2016) filmindeki rolüyle de Sadri Alışık Ödülleri'nde Seçici Kurul Özel Ödülü'ne layık görüldü.

"Bergen" ile Rekor Kırdı

Son olarak, arabeskin kraliçesi olarak bilinen Bergen'in hayatını anlatan "Bergen" (2022) filminde hem ortak yapımcı hem de başrol oyuncusu olarak yer alan Abdullah, bu performansıyla SİYAD tarafından En İyi Kadın Oyuncu seçildi. Film, Türk sinema tarihinin en çok izlenen 8. filmi oldu.

Aras Bulut İynemli: Başarılı Projelerin Vazgeçilmez İsmi

Kariyerine "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisiyle adım atan Aras Bulut İynemli, kısa sürede sinema ve televizyon dünyasının aranan isimlerinden biri haline geldi. İlk sinema deneyimini "Mahmut ile Meryem" (2013) filmiyle yaşayan oyuncu, "Tamam mıyız?" filmindeki engelli İhsan rolüyle büyük beğeni topladı.

Ödüllerle Taçlandırılan Performanslar

"Tamam mıyız?" filmindeki performansıyla Sadri Alışık Ödülleri'nde "Ekrem Bora Umut Veren Oyuncu" ödülünü kazanan İynemli, daha sonra "Muhteşem Yüzyıl", "İçerde" ve "Çukur" gibi başarılı dizilerde rol aldı.

Atatürk Rolüyle Tarihe Geçiyor

2019 yılında "7. Koğuştaki Mucize" filminde engelli bir babayı canlandıran ve filmle büyük başarı elde eden oyuncu, son olarak 2023 yapımı "Atatürk" filminde Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdı.

Başarı Ödülleri 5 Ekim'de Takdim Edilecek

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Başarı Ödülleri, festivalin 5 Ekim'deki açılış töreninde Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli'ye takdim edilecek. Her iki oyuncu da genç yaşlarına rağmen kariyerlerinde önemli başarılara imza atarak Türk sinemasının gelişimine katkıda bulunuyor.

Festival Sinemaseverleri Bekliyor

5-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival, yerli ve yabancı birçok film gösterimi, atölye çalışmaları ve söyleşilerle sinemaseverlere dolu dolu bir program sunuyor. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 60. yılında da Türk sinemasının nabzını tutmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elon Musk SpaceX'in Mars'a 5 Starship Roketi Fırlatacağını Duyurdu

Elon Musk SpaceX'in Mars'a 5 Starship Roketi Fırlatacağını Duyurdu