Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Muratpaşa Belediyesi'nden falez plajları için tahsis talebi

Muratpaşa Belediyesi'nden falez plajları için tahsis talebi

Antalya Muratpaşa Belediyesi, mavi bayraklı 5 falez plajı ve Bambus Plajı için tahsis başvurusunu tamamladı. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muratpaşa Belediyesi'nden falez plajları için tahsis talebi
KAYNAK: İHA

Antalya Muratpaşa Belediyesi, mavi bayraklı 5 falez plajı ve Bambus Plajı için tahsis başvurusunu tamamladı. Belediye Başkanı Ümit Uysal, plajların halka ücretsiz kullanımını sürdürebilmek için tahsis sürecini beklediklerini belirterek, kamu kurumlarının milletin kıyı kullanımına engel olmaması gerektiğine dikkat çekti.

Mavi bayraklı plajlar için tahsis başvurusu yapıldı

Antalya’nın dünyaca ünlü falezlerinin denizle buluştuğu noktalarda yer alan İnciraltı, Prof. Dr. Erdal İnönü Kent Parkı, Mobil, Konserve ve Erenkuş plajlarının yanı sıra Bambus Plajı’nın tahsis süreci için Muratpaşa Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na müracaatını tamamladı. Bu plajlar, yıllardır halkın ücretsiz kullanımına açık ve mavi bayraklı olma özelliğini taşıyor. Tahsis kararını Antalya 1 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu verecek.

Başkan Uysal: "Halk plajları, kent turizmine katkı sağlıyor"

Belediye Başkanı Ümit Uysal, falez plajlarının halk için önemini vurgularken, bu plajların aynı zamanda kent merkezinde butik otelciliğin değer kazanmasında önemli rol oynadığını belirtti. Uysal, falez sahil bandında ilk plajı 2016’da İnciraltı’yla açtıklarını ve o günden bu yana mavi bayrak standartlarını koruyarak hizmet verdiklerini söyledi. Plajların sadece deniz temizliği değil, çevre yönetimi ve sunduğu hizmetlerle de öne çıktığını belirten Uysal, bölgenin kent içi turizm destinasyonu haline geldiğini ifade etti.

"Millet menfaatine aykırı işlere yeltenilmesin"

Bu yıl Bambus Plajı'nın da tahsis edilmesini beklediklerini söyleyen Uysal, plajların halkın yıllardır ücretsiz kullandığı alanlar olduğunu vurguladı. “Milletin elindeki plajları almayı kimse aklından geçirmesin” diyen Uysal, kamu yararına hizmet eden bu plajların halka açık kalmaya devam etmesi gerektiğini savundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Palamut fiyatları yükseldi: Palamudun tanesi ne kadar oldu?

Palamut fiyatları yükseldi: Palamudun tanesi ne kadar oldu?