Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya, 2024 İlk 9 Ayda Turizmde Rekor Kırdı! 14 Milyon Ziyaretçi

Antalya, 2024 İlk 9 Ayda Turizmde Rekor Kırdı! 14 Milyon Ziyaretçi

Antalya, 2024'te turizmde rekor ziyaretçi sayısına ulaştı. Rusya, en çok turist gönderen ülke oldu. Antalya'nın eşsiz iklimi ve tarihi ziyaretçileri cezbediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya, 2024 İlk 9 Ayda Turizmde Rekor Kırdı! 14 Milyon Ziyaretçi
KAYNAK: İHA

Antalya, 2024 yılının ilk dokuz ayında turizmde tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısını kaydetti.

Turist Akını Devam Ediyor

Dünyanın en popüler turizm destinasyonlarından Antalya, 2024 yılının ilk dokuz ayında 14 milyon 71 bin 412 ziyaretçi ağırlayarak yeni bir rekor kırdı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 13 milyon turist ağırlayan şehir, ziyaretçi sayısında yüzde 8’lik bir artışa imza attı. Antalya, yılın ilk dokuz ayında turizmde zirvede yer alarak, turizmin başkenti olma özelliğini pekiştirdi.

Rusya Liderliğinde Uluslararası Ziyaretçiler

Antalya’ya en çok turist gönderen ülkeler listesinde Rusya Federasyonu, bu yıl da ilk sırada yer aldı. İlk dokuz aylık dönemde 3 milyon 245 bin 626 turistle öne çıkan Rusya, Almanya (2 milyon 705 bin 103) ve İngiltere (1 milyon 298 bin 313) ise sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. Polonya, Kazakistan, Romanya, Hollanda, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya ise gelen ziyaretçiler listesinde Rusya’nın ardından sıralandı.

Eylül Ayında Rekor Ziyaretçi Sayısı

Antalya, eylül ayında da turist akınına dur demedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2023 yılının Ocak-Eylül döneminde 13 milyon turist ağırlayan şehir, 2024 eylül ayında bu sayıyı 2 milyon 339 bin 469’a çıkararak bir önceki yıla göre 92 bin 682 artış sağladı. Benzersiz iklimi, masmavi denizi, altın sarısı kumsalları ve zengin tarihiyle Antalya, dört mevsim turizm imkânı sunmaya devam ediyor.

Eylül Ayında Rusya Yine Önde

Eylül 2024’te de Antalya’ya en çok turist gönderen ülke Rusya Federasyonu oldu. Bu ay 603 bin 775 Rus turist Antalya’yı ziyaret ederken, Almanya 469 bin 792 ile ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırayı Polonya 195 bin 96 ziyaretçi ile aldı. İngiltere, Romanya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Hollanda ve Moldova ise gelen turistler listesinde Rusya’nın ardından sıralandı.

Antalya’nın Turizm Potansiyeli Göz Kamaştırıyor

Antalya, sunduğu yüksek kaliteli tesisler, yemyeşil doğası ve zengin tarihi ile her yıl artan turist sayısını karşılamakta. Bu başarı, şehrin turizm sektöründeki güçlü altyapısı ve stratejik pazarlama çalışmalarıyla destekleniyor. Antalya’nın bu büyüleyici atmosferi, dünya genelinden gelen turistler için vazgeçilmez bir destinasyon olma özelliğini sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cem Garipoğlu’nun mezarı başında polis nöbet tutuyor

Cem Garipoğlu’nun mezarı başında polis nöbet tutuyor