Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya ve Hatay’da çapraz nakil ile iki hasta hayata tutundu

Antalya ve Hatay’da çapraz nakil ile iki hasta hayata tutundu

Antalya ve Hatay’dan iki çift, çapraz böbrek nakliyle hayata bağlandı. Eşlerinden böbrek alamayan hastalar, çapraz nakil sayesinde sağlıklarına kavuştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya ve Hatay’da çapraz nakil ile iki hasta hayata tutundu
KAYNAK: İHA

Antalya ve Hatay’da yaşayan iki çiftin çapraz böbrek nakli ile hayata yeniden bağlanma hikayesi, tıp dünyasında örnek teşkil etti. Eşlerinden böbrek alamayan iki hasta, çapraz nakil ile sağlıklarına kavuştu.

16 yıl sonra yeniden böbrek nakli

Antalya’da yaşayan 29 yaşındaki Duygu Buran, çocuk yaşta tanıştığı böbrek yetmezliği nedeniyle 13 yaşındayken annesinden böbrek nakli olmuştu. 16 yıl boyunca bu böbrek ile hayatını sürdüren Buran, böbreğinin sağlığını kaybetmesi nedeniyle tekrar nakil için başvuru yaptı. Sağlık Bakanlığı’nın böbrek bekleme listesine alınan Duygu Buran’ın eşi Azim Buran da gönüllü oldu. Ancak eşler arasındaki uyum testi olumsuz sonuçlanınca çapraz nakil sürecine başvuruldu.

Hatay'daki çiftle doku uyumu sağlandı

Bu sırada Hatay’da yaşayan S.A. isimli böbrek hastası ve eşi de benzer bir süreç yaşıyordu. Yapılan testler sonucunda, Duygu Buran ve Hataylı S.A. arasında doku uyumu sağlandı. Antalya Medical Park Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla, Duygu Buran ve S.A. çapraz nakil ile sağlıklarına kavuştu. Buran, nakil sonrası duygularını, “Yeniden doğmuş gibiyim” şeklinde ifade etti.

Çapraz nakil süreci

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Levent Yücetin, Duygu Buran’ın 16 yıl önceki nakil sürecini de ekibiyle gerçekleştirdiklerini belirterek, ikinci nakillerin ilkine göre daha zorlu olduğunu vurguladı. Yücetin, “Bu süreçte birçok tedavi ve test uyguladık. Sonunda Hatay’dan başka bir çiftle doku uyumu sağlandı ve çapraz nakil yapıldı. Duygu’nun eşi Azim Buran, Hataylı hastaya, Hataylı çiftin vericisi ise Duygu’ya böbrek verdi. Böylece her iki hasta da sağlığına kavuştu” dedi.

“Hastalıkta, sağlıkta” sözünü yerine getirdi

Eşini sağlığına kavuşturan Azim Buran ise “Hastalıkta, sağlıkta” sözünün önemine dikkat çekerek, “Her türlü zorluğa rağmen eşime yeniden hayat verdim. Aklıma hiç kötü düşünceler getirmedim ve hep eşimin iyileşeceğine inandım” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyarbakır'da bagajda öğrenci skandalı: Taşıdığınız eşya değil çocuk!

Diyarbakır'da bagajda öğrenci skandalı: Taşıdığınız eşya değil çocuk!