Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Alanya’nın Gizli Hazinesi Syedra Antik Kenti Turizme Kazandırılıyor

Alanya’nın Gizli Hazinesi Syedra Antik Kenti Turizme Kazandırılıyor

Alanya'da bulunan 9. yüzyıla ait Syedra Antik Kenti, turizme kazandırılmak üzere hızla kazı ve restorasyon çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alanya’nın Gizli Hazinesi Syedra Antik Kenti Turizme Kazandırılıyor
KAYNAK: İHA

Antalya'nın Alanya ilçesinde, 9. yüzyıl Roma Dönemi'ne ait olan Syedra Antik Kenti turizme kazandırılmak üzere yoğun bir kazı ve restorasyon çalışmasıyla gün yüzüne çıkarılıyor. Alanya’nın Seki Mahallesi sınırları içinde yer alan ve tarihin derinliklerinden gelen bu antik kent, yapılan çalışmalarla turizmin yeni gözdesi olmaya hazırlanıyor.

Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor

Alanya Belediyesi ve Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı (ALTAV) desteğiyle yürütülen kazı çalışmaları, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hasan Ertuğ Ergürer’in kazı başkanlığında devam ediyor. Sedre Çayı kenarında yer alan bu antik kent, su sarnıçları, tapınaklar, tiyatro kalıntıları ve mozaiklerle dolu bir tarihi zenginliği barındırıyor. Kazı çalışmalarıyla Syedra'nın kültürel ve tarihi önemi ortaya çıkarılıyor.

Başkan Özçelik ve Vakıf Yönetiminden Ziyaret

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Belediye Başkan Danışmanı Abdurrahman Açıkalın ve vakıf yönetimi, Syedra Antik Kenti’ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Özçelik, eşi Canan Özçelik ile birlikte antik kenti gezerek, kazı başkanı Doç. Dr. Hasan Ertuğ Ergürer’den yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Özçelik, Alanya Belediyesi olarak kazı çalışmalarına gerekli tüm desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Syedra Antik Kenti Turizme Açılıyor

Kazı ve restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten yetkililer, 2025 yılı içerisinde antik kentin büyük bir kısmının gün yüzüne çıkarılacağını ve turizme açılacağını açıkladı. Syedra'nın turizme kazandırılmasıyla, Alanya’nın kültürel ve tarihi değerlerinin dünya turizmine sunulması hedefleniyor. Syedra, eşsiz tarihi dokusuyla turizmde önemli bir destinasyon haline gelecek.

Başkan Özçelik’ten Teşekkür

Gezi sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Syedra Antik Kenti'nin kültür turizmi için taşıdığı önemi vurgulayarak, “Syedra Antik Kenti'nin büyüleyici atmosferinde, vakıftaki çalışma arkadaşlarımızla birlikte bir gezi gerçekleştirdik. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile alanda çalışan değerli akademisyenlerimizin özverili gayretlerini yerinde gözlemledik. 2025 yılı içerisinde Syedra’da ciddi oranda kazı işlemlerinin tamamlanacağını öngörüyoruz. Bu süreçte emeği geçen herkese, Alanya’mız ve ülkemiz adına içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

Syedra Antik Kenti’nin Turizme Katkısı

Syedra Antik Kenti, eşsiz mimarisi ve tarihi zenginlikleriyle Alanya’nın turizm potansiyelini artıracak. Tarihe ve arkeolojiye ilgi duyan turistlerin ilgi odağı haline gelecek olan bu antik kent, Alanya'nın sadece deniz ve güneş turizmiyle değil, kültürel turizmle de anılmasını sağlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de otomobil muayene sırasındaki 3 aracı biçti

Mersin'de otomobil muayene sırasındaki 3 aracı biçti