Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de hemşire ve doktora şiddet! Sağlıkçılar isyan etti

Mersin'de hemşire ve doktora şiddet! Sağlıkçılar isyan etti

Mersin’de aile sağlığı merkezinde görevli hemşire ve doktor, hasta yakını tarafından darp edildi. Zanlı tutuklandı, sağlık çalışanları şiddeti protesto etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de hemşire ve doktora şiddet! Sağlıkçılar isyan etti
KAYNAK: İHA

Mersin’in Toroslar ilçesinde bir aile sağlığı merkezinde, görevli hemşire ve doktor hasta yakını tarafından darp edildi. Olayın ardından sağlık çalışanları, saldırıyı protesto etmek için toplandı.

Hemşire ve doktora darp

20 Eylül tarihinde Yalınayak Mahallesi’ndeki aile sağlığı merkezinde görevli hemşire Ayşegül Yasemin Bayram, gebe izleme odasında hasta muayene ederken, hasta yakını Süleyman K.'den odadan çıkmasını istedi. Dışarı çıkmamakta direnen Süleyman K., hemşire Bayram’ın boğazını sıktı ve araya girmeye çalışan aile hekimi Bayram Yılmaz’ı da darp etti. Olayın ardından 'Beyaz kod' verilmesi üzerine polis ekipleri hastane bahçesine yönlendirildi ve hasta yakını gözaltına alındı. Hemşire ve doktor darp raporu alarak, Süleyman K.’den şikayetçi oldu. Adli işlemlerinin ardından, zanlı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Sağlık Çalışanları Protesto etti

Yalınayak Aile Sağlık Merkezi önünde toplanan sağlık çalışanları, olayı protesto etti. SES Mersin Şubesi'nden Uzm. Dr. Çağlar Özen, yaşanan durumu aktardı. Özen, "Bir hemşire arkadaşımız görevini yapmakta iken bir zalim tarafından yere yatırılıp boğazı sıkıldı. Bu olayın nedeni, bir hastanın mahremiyetini korumaya çalışmak oldu. Kendisine yardım etmeye çalışan hekim arkadaşımız da aynı kişi tarafından darp edildi. Yaşadığımız üzüntü ve travma büyük. Bizler toplum sağlığı için mücadeleye devam edeceğiz," dedi.


Ses Mersin Şubesi, olayı sosyal medyadan da duyurdu. Sendikaddan yapılan paylaşımda, "Cuma günü Mersin Yalınayak ASM hemşiresi ve doktoruhasta yakını tarafından darpedilmişlerdi. Bugün Mersin sağlık örgütleri olarak ASM önünde tepkimizi dile getirdik. Çalışma alanlarımızda şiddeti de araçlarını da istemiyoruz.  Sağlıklı ve güvenlikli çalışma ortamları istiyoruz." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2017 model Skoda Superb marka araç

İcradan satılık 2017 model Skoda Superb marka araç