Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Muğla Marmaris'te yeni devlet hastanesi hizmete girdi

Muğla Marmaris'te yeni devlet hastanesi hizmete girdi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yeni devlet hastanesi hizmete başladı. Mevcut hastanede ise acil servis hizmetleri iki hafta boyunca devam edecek.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muğla Marmaris'te yeni devlet hastanesi hizmete girdi
KAYNAK: İHA

Muğla’nın Marmaris ilçesi, yeni devlet hastanesi ile sağlık hizmetlerinde önemli bir adım attı. Bugün sabah itibarıyla poliklinik ve acil servis hizmetleri başladı, mevcut hastanede ise acil servis hizmetleri iki hafta boyunca devam edecek.

Yeni Hastanenin Özellikleri

Beldibi Mahallesi’nde inşa edilen 125 yataklı yeni devlet hastanesi, toplamda 200 yatak kapasitesine sahip. Hastanenin açılışında Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak Mülayim, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İmran İnce ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Bulut hastaneyi ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

Marmaris 125 Yataklı Devlet Hastanesi’nin ihalesi 11 Kasım 2019 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldı, 2020 yılında inşaatına başlandı. Yeni hizmet binası, bodrum kat, zemin kat ve 5 normal kattan oluşuyor.

Başhekim açıklama yaptı

Başhekim Doç. Dr. Mustafa Bulut, hastanenin konferans salonunda yaptığı konuşmada, yataklı servisler, yoğun bakımlar, laboratuvar ve acil servis hizmetlerinin mevcut binada bir süre daha devam edeceğini belirtti. 26 Eylül 2024 tarihinden itibaren bilgisayarlı tomografi cihazının taşınmasına başlanacak ve bu işlemlerin yaklaşık 5 gün süreceği öngörülmektedir. Bulut, tüm birimlerin yeni hizmet binasına taşınmasının planlandığını ifade etti. Doç. Dr. Mustafa Bulut, "Yataklı servislerimiz, yoğun bakımlar, laboratuvar ve acil servis hizmetleri mevcut binada bir süre daha hizmet vermeye devam edecek. 26 Eylül 2024 tarihinde bilgisayarlı tomografi cihazının taşınmasına başlanacak, tahminen 5 gün içinde demontaj ve montaj işlemleri tamamlanacaktır. Bu süre zarfında, mevcut binada devam eden tüm birimlerin (yoğun bakım ve tüm yataklı servisler gibi) yeni hizmet binasına taşınması planlanmaktadır." diye konuştu.

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, yeni hastanenin Marmarislilerin ve ziyaretçilerin sağlık hizmetlerini en iyi şekilde alması için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Ayrıca, hizmet alanının 9 bin metrekareden 34 bin metrekareye çıktığını ve personel sayısının da bu oranda artırılacağını belirtti. Kaya, "Marmarislilerin ve gelen misafirlerimizin en iyi şekilde sağlık hizmeti alacağı medarı iftihar bir kurumumuzu bugün buraya taşımış olduk. Peyderpey bir hafta, on beş gün daha taşımalarımız devam edecek. Ama bugün itibarıyla ilk hastalarımızı almaya başladık. Bu arada Başhekimimizi ziyarete geldik. 9 bin metrekareden 34 bin metrekareye çıkan bir hizmet alanımız var. Dolayısıyla yakın zamanda personel sayımızı da bu oranda artırmış olacağız ve birçok ilçe hastanesinin verebildiği hizmetleri burada sunmaya başlayacağız. 95 yılında eski hastanemizde başlayan süreç, 2014 yılı sonu itibarıyla Beldibi’ndeki yeni binamızda faaliyete başlamış oldu. Bu 5 yıllık çalışma süresince Sağlık Bakanlığımız, Cumhurbaşkanlığımız, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerimiz ve valiliğimizle çok güzel bir entegrasyon içerisinde bu hizmeti Marmaris'e kazandırdık. Ben emeği geçen, bu çalışmaya sahip çıkan ve destekleyen tüm büyüklerimize, değerli mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Eski Hastane Binası Hükümet Konağı Olacak

Yeni devlet hastanesi ile birlikte, ilçedeki Diş Kliniği de hastane bünyesine taşınmıştır. Mevcut hastanede devam eden acil servis ve yataklı tedavi hizmetleri, tomografi cihazlarının taşınmasının ardından sona erecek. Bu süreçle birlikte, mevcut hastane binasında Hükümet Konağı inşa edilmesi planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın Portakal Film Festivali  Başarı Ödülleri sahipleri Belli Oldu

Altın Portakal Film Festivali Başarı Ödülleri sahipleri Belli Oldu