Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel “Mafya sendikacılığına boyun eğmeyeceğiz”

“Mafya sendikacılığına boyun eğmeyeceğiz”

“Mafya sendikacılığına boyun eğmeyeceğiz” diyen TES İş Antalya Şubesi Yönetimi, Hak İş Konfederasyonu’na bağlı Enerji İş Sendikası Genel Başkanı ve ekibinin çirkin saldırısını kınadı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Mafya sendikacılığına boyun eğmeyeceğiz”

Kadir Kır Başkanlığı’ndaki TES İş Şubesi’nin açıklamasında şöyle denildi: “ 01.04.2022 saat 15.00 sıralarında örgütlü ve yetkili olduğumuz BEDA Enerji Elektrik Dağıtım ve Perakende A.Ş. işverenle randevumuz toplantı yapacağız diyerek sözde sendikacı mafya bozuntuları, HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı ENERJI-İŞ SENDİKASI içeri girmek istediler. Biz de TES-İŞ Sendikası Antalya Şube Yöneticileri olarak işyerimize girmelerini istemedik, ‘Burada yetkili ve örgütlü sendika biziz giremezsiniz toplantı yapamazsınız dışarıda istediğiniz yerde yapın ama burada yapamazsınız’ diyerek tepkimizi koyduk. Ancak sendikacı görünümündeki mafya bozuntuları bize silah çekerek yönetici ve temsilci arkadaşlarımızı darp ederek nizamiyeden içeri girmek istedi ve akabinde aramızda kavga çıktı. Biz, TÜRK-İŞ Konfederasyonuna bağlı TES-İŞ Sendikası olarak gücünü yetkisini hiçbir zaman ne siyasilerden nede işverenlerden almadık, almayız. Bizler, gücümüzü siz temsilcimiz ve üyelerimizden tabanımızdan alırız. Bizler silahla korumalarla mafyavari usul ve esaslarla sendikacılık yapmadık, yapmayız. Bizler haklarımızı ve eylemlerimizi yasal hukuksal zeminlerde ararız.

Biz bu oyunları 1980 darbesi öncesi görmüş yaşamış bir konfederasyon ve sendikayız.”

 

NE OLMUŞTU?

https://www.akdenizgercek.com.tr/haber/48071-boyle-sendikacilik-gorulmedi

Antalya’da Hak İş Konfederasyonu’na bağlı Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy’un ve AKP Antalya İl Başkan Yardımcısı Sadık Polat’ın da aralarında olduğu bir grup iddiaya göre TES-İş Antalya Şube Başkanı Kadir Kır, Şube Sekreteri Abdullah Kayser, Şube Teşkilat Sekreteri Mehmet Diker, Mali Sekreter Muzaffer Çobanlar, iş yeri temsilcisi Eyüp Şahin’in de aralarında bulunduğu grubu darp etti.  Olay, CK Akdeniz merkez binası önünde 1 Nisan Cuma günü saat 15.00-15.30 arasında gerçekleşti. İddiaya göre TES İş’in örgütlü olduğu işyerine silahla gelen Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy’un elindeki silah işyeri temsilcisi Eyüp Şahin’in girişimiyle yere düşürüldü. Böylelikle olası bir silahlı saldırı engellenirken, AKP Antalya İl Başkan Yardımcısı Sadık Polat’ın da aralarında bulunduğu Enerji İş Sendikası taraftarları TES İş yöneticilerine saldırdı. Saldırı sonucunda 5 TES İş Sendikası yöneticisi ve 1 temsilci yaralandı. Başından taş ve sopa darbeleriyle yaralanan Kayıhan Türkmen, özel bir hastanede ‘beyin kanaması’ teşhisiyle yoğun bakıma alındı.

 TES İş Sendikası’ndan Kayıhan Türkmen,  Muzaffer Çobanlar ve Mehmet Diker özel bir hastanede darp raporu alıp tedavi altına alınırken, TES-İş Antalya Şube Başkanı Kadir Kır’ın ve Şube Sekreteri Abdullah Kayser’in Eski Sanayi Karakolu’nda taraftarlardan şikayetçi olmaya gittiği öğrenildi.

“ALTUNSOY TALİMAT VERDİ”

   Olaya şahit olan bir sendikalı yaşananları şöyle anlattı: “01.04.2022 tarihi saat 15.00 sıralarında örgütlü olduğumuz iş yerine sözde sendika Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, özel korumaları ile birlikte silahlı bir vaziyette girmek istedi. Biz de yetkili sendika olarak işyerimize yasal olarak giremeyeceğine, işverenle yasal olarak görüşemeyeceklerini beyan ettik. Akabinde korumalarına ‘dağıtın yıkın bunları’ diyerek emir verdi, korumalar emir üzerine TES İş yönetimi, temsilci ve üyelerine saldırdı. Bu esnada yerde şarjör ve silah gördük. Ayrıca Mahmud Altunsoy isimli şahıs ‘istesem hepinizi vururdum’ diyerek tehdit etti. Akabinde yöneticilerimiz yaralandı. Polis olay yerine intikal etmesine rağmen darp etmeye devam ettiler.”

    TES İş Genel Başkan Yardımcısı Hacı Mevlüt Ünal, yaşanan darp olayı sonrası sendika yöneticilerini hastane ziyaret etti. TES İş Genel Başkan Yardımcısı Ünal’ın konuya dair bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirmesi yapması bekleniyor.


Songül Başkaya

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
"Gericilik konusunda vites yükselttiler"

"Gericilik konusunda vites yükselttiler"