Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay'da sahte Amerikalı çavuş tuzağı! Sosyal medyada dolandırıldı

Hatay'da sahte Amerikalı çavuş tuzağı! Sosyal medyada dolandırıldı

Hatay Altınözü'nde yaşayan özel güvenlik görevlisi, kendisini Amerikan ordusunda görevli bir çavuş olarak tanıtan sahte bir hesap tarafından dolandırıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da sahte Amerikalı çavuş tuzağı! Sosyal medyada dolandırıldı
KAYNAK: İHA

Hatay'ın Altınözü ilçesinde yaşayan 34 yaşındaki özel güvenlik görevlisi Hilal Hüner, sosyal medya üzerinden tanıştığı ve kendisini Amerikan ordusunda görevli bir çavuş olarak tanıtan sahte bir hesap tarafından dolandırıldı. 'Maria Miles' ismiyle açılan bu sahte hesaba güvenerek toplamda 24 bin 321 TL dolandırılan Hüner, yaşadığı bu üzücü olayı ve dolandırıcıların tuzağını nasıl kurduğunu anlattı.

Sosyal Medyada tanıştılar

Altınözü Yarseli Mahallesi'nde yaşayan Hilal Hüner, Instagram üzerinden 'Maria Miles' adlı bir hesapla iletişime geçti. İlk başta İngilizce, ardından Türkçe devam eden yazışmalar sonucunda, kendisini Yemen’de görevli bir Amerikan çavuşu olarak tanıtan hesap, Hüner’e aşık olduğunu iddia etti ve güvenini kazandı.

Sahte Çavuşun Planı: Ganimet Yalanı

Dolandırıcılar, Amerikan ordusunda çavuş olduğunu iddia eden bu sahte hesap aracılığıyla, Yemen’de büyük bir ganimet ele geçirdiklerini ve bu ganimeti Türkiye'ye kaçırmak istediklerini öne sürdü. 'Maria Miles', 700 bin dolar ve 2 külçe altın ile Türkiye’ye geleceğini ve bu yatırımı burada Hüner ile birlikte yapacağını söyledi. Hüner’i bu teklifle ikna eden dolandırıcılar, ganimetin Türkiye'ye ulaştırılması için kargo ücreti olarak 24 bin 321 TL talep etti.

Para Transferi ve Dolandırıldığını Anlama Süreci

Dolandırıcıların oyununa gelen Hüner, verilen hesap numarasına istenilen kargo ücretini yatırdı. Ancak parayı yatırdıktan kısa süre sonra dolandırıldığını fark etti. Hilal Hüner, parayı bir şirket hesabına değil, Mehmet K. isimli bir erkeğin şahsi hesabına yatırdığını anlayınca durumu daha iyi kavradı. Dolandırıldığını anlayan Hüner, hemen Babatorun Jandarma Karakol Komutanlığı’na giderek şikayette bulundu.

“Aşk Yoktu, Sadece Dolandırıldım”

Hilal Hüner, sahte hesapla yaşadığı süreçle ilgili şunları söyledi: "Maria Miles adında biri bana tanışmak için Instagram'dan mesaj attı. Yemen'de olduğunu ve askeri barış gücü ekibinde görev yaptığını söyledi. Orada büyük bir ganimet ele geçirdiğini ve bu ganimetleri kargo aracıyla ülke dışına çıkarmak istediğini söyledi. 700 bin dolar ve 2 külçe altın ile Türkiye’ye gelip burada yatırım yapacağını ve beni ortak yapacağını söyledi. Benden hoşlandığını, fotoğraflarımdan etkilendiğini belirtti. Bu tür işlere inanmam ama bağlandım ve mağdur oldum. Aşk yok. Bir türlü aşık olamadım. Bana durmadan mesaj atarak kargo ücretini yatırmamı istedi. Ben de kargo için 24 bin 321 TL ödeme yaptım."

“Başkaları Mağdur Olmasın”

Dolandırıcıların tuzağına düştüğünü anlayan Hüner, başka insanların aynı durumu yaşamaması için uyarıda bulunarak, "Başkaları dolandırılmasın, canı yanmasın ve mağdur olmasın. Bunlar bir çete veya şebeke olabilir. En kısa zamanda başkalarının canı yanmasın diye yakalanmalarını istiyorum. Başıma bunların geleceğine inanmayan birisiydim ama maalesef geldi. 24 bin 321 TL param gitti. Kargo parası diye ödeme yaptım. Şirket hesabına yatırmam gerekirken, şahsi hesaba yatırmışım. 'Maria Miles'e ulaşamıyorum. Hesabı kapatmışlar ve sahte hesap kurmuşlar" dedi.

Yetkililerden Uyarı

Yetkililer, vatandaşları sosyal medya üzerinden tanımadıkları kişilerle para alışverişi yapmamaları konusunda uyarıyor. Dolandırıcıların çeşitli senaryolarla insanları kandırarak para talep ettikleri, bu tür durumlarda şüphe duyulması ve hemen güvenlik güçlerine başvurulması gerektiği vurgulanıyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Düzce'de Çocuk Parkında Bir Kişi Başından Vurulmuş Halde Bulundu

Düzce'de Çocuk Parkında Bir Kişi Başından Vurulmuş Halde Bulundu