Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da balık yemi paketleme fabrikası alev alev yandı

Adana'da balık yemi paketleme fabrikası alev alev yandı

Adana Kozan'da, organize sanayi bölgesinde bulunan bir balık yemi paketleme fabrikasında sabah saatlerinde yangın çıktı. Alevler kısa sürede fabrikayı sardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Adana'nın Kozan ilçesinde, Kozan Organize Sanayi Bölgesi'nde sabah saatlerinde başlayan yangın, paketleme fabrikasını tamamen sararken çevreye yoğun duman yayılmasına neden oldu. Fabrikadan yükselen alevler ve dumanlar, Kozan Organize Sanayi Bölgesi'nde büyük bir endişe yarattı. İtfaiye ekipleri, çok sayıda yangın söndürme aracı ile yangına müdahale etti. Ekipler, yangının büyümesini ve çevredeki diğer iş yerlerine sıçramasını engellemek için yoğun çaba harcandı.

İtfaiyenin Zorlu Müdahalesi Devam Ediyor

Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almak ve fabrikanın diğer bölümlerine sıçramasını önlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Fabrikada bulunan yanıcı maddeler, yangının söndürülmesini zorlaştırıyor. Ekipler, alevlerin Kozan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki diğer işletmelere sıçramaması için yoğun bir şekilde mücadele veriyor.

Çevrede Paniğe Neden Oldu

Yangın, Kozan Organize Sanayi Bölgesi'ndeki, diğer işletmelerde çalışanlar arasında paniğe neden oldu. Çevredeki vatandaşlar yangın ve yoğun duman nedeniyle tedirginlik yaşadı. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürerken, olay yerinde güvenlik önlemleri artırıldı.

Can Kaybı ve Yaralanma Bilgisi Yok

Şu ana kadar yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşandığına dair bilgi bulunmuyor. Ancak yangının çıkış sebebi ve fabrikanın ne kadar zarar gördüğü konusunda henüz net bir bilgiye ulaşılamadı. Yangın söndürme çalışmaları tamamlandıktan sonra yetkililerin yapacağı incelemelerle yangının çıkış nedeni ve zarar boyutu belirlenecek.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ 

Ekipler yangını söndürmeyi başardı. Yanan fabrika dronla görüntülendi. Kozan Kaymakamı Bahhatin Alp Arslanköylü, OSB Müdürü Fatih Aydın, Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip etti ve fabrika sahibi ile bir araya geldi. Yanan tesisin sahibi Gökhan Toklucuoğlu, yangının çıkış nedenin belirlenemediğini kaydederek can kaybı ve yaralanma olmamasıyla teselli bulduklarını belirtti.

Kozan Organize Sanayi Bölgesi Nerede?

Kozan Organize Sanayi Bölgesi, Adana iline 70 km uzaklıkta bulunuyor. Kozan Organize Sanayi Bölgesi, Kozan'ın kuzeybatısında, Güneri köyü mayalı kaş mevkiinde, ilçe merkezine sadece 5 km uzaklıkta konumlandırılmış. Tarıma elverişsiz 163 hektarlık (1 milyon 630 bin metrekare) bir arazide, bulunan Kozan Organize Sanayi Bölgesi, 4562 sayılı OSB Kanunu'na göre 21 Nisan 1998 tarihinde kuruldu ve çok sayıda fabrikaya ev sahipliği yapıyor. Kozan Organize Sanayi Bölgesi, Adana il sınırlarında bulunan 2. organize sanayi bölgesi olarak faaliyetini sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Teğmenlerin kılıçlı yemini: İdari soruşturma başladı

Teğmenlerin kılıçlı yemini: İdari soruşturma başladı