Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Adana Altın Koza Film Festivali'nde özel ödüller sahiplerini buldu

Adana Altın Koza Film Festivali'nde özel ödüller sahiplerini buldu

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Orhan Kemal Emek Ödülleri ile aşam Boyu Başarı Ödülü törenle usta isimlere verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Adana Altın Koza Film Festivali'nde özel ödüller sahiplerini buldu
KAYNAK: İHA

Adana’da düzenlenen 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, görkemli bir ödül töreniyle sanatseverleri yeniden bir araya getirdi. Merkez Park içerisindeki Amfi Tiyatro Sahnesi'nde gerçekleştirilen törende, ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü' ve ‘Orhan Kemal Emek Ödülleri’ sahiplerine takdim edildi. Gecenin sonunda sahne alan ünlü sanatçı Nilüfer, Adanalı sanatseverlere unutulmaz bir konser deneyimi yaşattı.

Orhan Kemal Emek Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl ‘Orhan Kemal Emek Ödülleri’ne layık görülen isimler arasında Türk sinemasının emektar isimleri Muzaffer Hiçdurmaz, Güler Ökten ve Mazlum Kiper yer aldı. Ödüller, sinemaya uzun yıllar boyunca verdikleri katkılardan dolayı usta oyunculara takdim edildi.

Muzaffer Hiçdurmaz ödülünü, yönetmen Şerif Gönen'in elinden aldı. Mazlum Kiper, ödülünü usta yazar Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü'den teslim aldı. Güler Ökten ise ödülünü ünlü oyuncu Halil Ergün'ün elinden aldı.

Bu anlamlı ödüller, Türk sinemasının emekçileri olan usta oyunculara minnet ve takdir ifadesi olarak verilirken, katılımcılar tarafından büyük alkış topladı.

Polonyalı Yönetmen Jerz Skolimowski’ye Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Sinemaya getirdiği yenilikçi bakış açısı ve sanatsal cesaretiyle tanınan Polonyalı usta yönetmen Jerz Skolimowski, festivalde ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Jerz  Skolimowski’ye ödülünü, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar takdim etti. Ödülünü aldıktan sonra esprili bir dille konuşan Jerz  Skolimowski, “Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nde küçük bir espri var; yaşam bitti, güle güle demek anlamına da geliyor” ifadelerini kullanarak izleyenleri güldürdü.

Nilüfer Konseri ile Festival Coşkusu

Ödül töreninin ardından festivalin açılışı, Türk pop müziğinin efsane ismi Nilüfer’in sahne aldığı konserle devam etti. Nilüfer, sevilen şarkılarıyla Amfi Tiyatro Sahnesi’ni dolduran Adanalı sanatseverlere müzik dolu bir gece yaşattı. Dinleyiciler, sanatçının enerjisi ve sahne performansıyla unutulmaz anlar yaşadı.

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin Önemi

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, Türk sinemasının en prestijli etkinliklerinden biri olarak kabul ediliyor. Festival, sinemaya gönül vermiş emektarları onurlandırmak ve Türk sinemasını uluslararası platformda temsil etmek amacıyla her yıl düzenleniyor. 31 yıldır kesintisiz olarak devam eden bu etkinlik, Adana’nın sanatla buluşma noktası olma misyonunu başarıyla sürdürüyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tamer Karadağlı Hakkında Suç Duyurusu! Sanatçıyı Alıkoydu

Tamer Karadağlı Hakkında Suç Duyurusu! Sanatçıyı Alıkoydu