Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel '18 Ayda teslim edilecek'

'18 Ayda teslim edilecek'

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in katılımıyla bugün saat 14.00'de temel atma töreni düzenlendi. Başkan Böcek konuşmasında 211 hak sahibine ait 335 konutun 18 ayda teslim edileceğini söyledi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'18 Ayda teslim edilecek'

    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Söz verdiği projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Başkan Böcek, Güneş Mahallesi’ne ayrıca Cami, Taziye evi ve Kur’an Kursu yapılacağının da müjdesini verdi. Törene, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başta olmak üzere, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, Güneş Mahallesi Muhtarı Mehmet Özgan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri,  Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Dernek ve Oda başkanları, yüklenici firma temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

"BİRLİKTE YAPIYORUZ"

    Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin tanıtımının yapıldığı film gösteriminin ardından konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, göreve gelir gelmez bu alanda inceleme yaptıklarını 211 hak sahibinin mağdur edilmemesi için düğmeye bastıklarını belirtti. Başkan Böcek, “Göreve başladıktan sonra mahallemizi ziyaret ettiğim zaman, başta muhtarım olmak üzere buraya gelen vatandaşlarımıza hep doğruları söyleyeceğimi ve en büyük hedefimin planlı, kurallı ve kimlikli bir kent inşa etmek olduğunu vurgulamıştım. Beni 28 yıllık siyaset hayatımda herkes bilir. Eğer Muhittin Böcek kardeşiniz bir söz vermişse yerine getirir. 31 Mart seçimlerinde sevgili Antalyalılar bizi bağrına bastı. Seçim öncesi ne söylediysek yapıyoruz. Ben, sen yok, biz varız. Biz birlikte yaparız dedik ve biz birlikte yapıyoruz” dedi.

 

“GÜNÜNDE BİTİRİLECEK”

    Güneş Mahallesi Projesi için 3 kez ihaleye çıkıldığını ancak katılım olmadığını dile getiren Başkan Böcek, “Belediyemiz, proje önünde yer alan engelleri bir bir kaldırdı. Belediye şirketimiz ANTEPE A.Ş tarafından inşa işlerine hızla başladık. Kendi öz kaynaklarımızla 211 adet hak sahibine ait 335 konut yapılacak. Toplam 6 adet konut bloğunda 545 bağımsız bölüm inşa edilecek. Hak sahiplerimize bağımsız bölümleri 18 ayda teslim edeceğiz. Yüklenici firmadan söz aldık. Gününde bitirecek.  Proje alanı içinde 27 bin metrekare yeşil alan Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak” ifadesini kullandı.

 

GÜNEŞ’E CAMİ MÜJDESİ

    Başkan Böcek konuşmasının devamında, sadece temel atma ile yetinmeyeceklerini Güneş Mahallesi’ne Cami, Taziye evi ve Kur’an Kursu yapacaklarını da müjdeledi. Böcek, “Daire Başkanlığımızla müftülük görüşmelerini yaptılar ve önümüzdeki günlerde ihale aşamasına getiriyorlar. Kısa sürede bunları da bitireceğiz. Tıkır tıkır çalışacağız, teker teker temel de atacağız, açılışları da birlikte yapacağız” diye konuştu.

 

“NE SÖZ VERDİYSEK YAPIYORUZ”

    Başkan Böcek, seçim bildirgesinde olsun olmasın Antalya için hizmet ve proje üretmeye devam edeceklerini belirterek şunları söyledi: “Muhtarımızdan dinledim. İçim cız etti. Seçimden iki ay önce buraya gelip söz vermişler. Bir ekskavatör, iki de kamyon getirip seçimi kaybedince aynı gece çekip gitmişler. Oysa burada yaşayan insanlarımızın umudu vardı. Nerelerden geldiler. Kimi bileziğini sattı. Kimi arabasını sattı. Buradan bir ev sahibi olabilmek için. Ben seçim zamanı gelip size bunu yapacağım deyip oylarınıza talip olmadım. Biz ne söz verdiysek yapıyoruz. Seçim bildirgemizde olmayan çalışmalar da yapıyoruz. Bu kapsamda sırasıyla vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi. Başkan Böcek, Güneş Mahallesinde yepyeni, güzel konutlar olacağını belirterek, Güneş Mahallesi sakinlerine yuva olacak, huzur içinde yaşanacak, modern bir yaşam alanı haline getirecek olan Kentsel Dönüşüm Projesinin hayırlı olmasını diledi.

 

“HEP ÜMİDİM VARDI”

    Törende söz alan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür eden Güneş Mahallesi Muhtarı Mehmet Özgan “Memleketimin birçok kentinden, kazasından, köyünden göç edip Antalya’nın bu bölgesinde yan yana gecekondular inşa ettiler. Şimdi artık çalışma zamanı. Muhittin Başkan, kendisi göreve geldiği zaman muhtarlığımızı ziyaret ederek bizlere söz vermişti. Onun için benim hep ümidim vardı ve bu projenin tamamlanacağını biliyorduk. Bu duygu ve düşüncelerle bu projeyi başlatan eski yönetime ve bu projeyi bitirmek isteyen başta Muhittin Başkan olmak üzere bugüne kadar emeği geçen herkese şahsım ve mahallem adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

    Konuşmaların ardından Başkan Böcek ve törene katılanlar hep birlikte butona basarak Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temelini attı.

 

Fadime YİĞİT

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Turnuvada Antalya da var!

Turnuvada Antalya da var!