Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Muğla'da sahte bal alarmı! 45 ton şuruba el konuldu

Muğla'da sahte bal alarmı! 45 ton şuruba el konuldu

Dünyanın çam balı merkezi Muğla'da tağşiş ve taklit bal denetimi yapıldı. Sahte bala karşı 17 bin işletme kontrol edildi, 45 ton şuruba el konuldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Muğla'da sahte bal alarmı! 45 ton şuruba el konuldu
KAYNAK: İHA

Türkiye ve dünya çam balı üretim merkezi olan Muğla'da, tağşiş ve taklit bal ürünlerine karşı denetimler sıkılaştırıldı. Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “İlimizin en önemli markası olan çam balında ve zeytinyağında taklit ve tağşişin önüne geçebilmek için denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Muğla’da 17 Bin 698 İşletmede Denetim Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatıyla başlatılan denetim çalışmaları, Muğla genelinde hız kesmeden devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, özellikle Muğla’nın iki önemli markası olan bal ve zeytinyağında taklit ve tağşişin önüne geçmek amacıyla 2024 yılının ilk 8 ayında toplam 17 bin 698 işletmede denetim gerçekleştirdi. Bu denetimlerde, 41 bal, 32 zeytinyağı ve 114 süt ürünü numunesi olmak üzere toplam 540 adet numune toplandı. Denetimler sonucunda 6 işletmeye taklit ve tağşiş nedeniyle cezai işlem uygulandı.

45 Ton Şuruba El Konuldu

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, geçtiğimiz günlerde bir bal dolum tesisinde yaklaşık 45 ton şuruba el konulduğunu belirterek, bu tür üzücü durumlarla karşılaşmamak için denetimlerin sıkılaştırıldığını vurguladı. Saylak, “Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda ilimizde taklit ve tağşişli ürünlerin önüne geçmek için denetimlerimizi 24 saat esasına göre sürdürüyoruz. Muğla’nın coğrafi işaretli ürünlerini korumak ve vatandaşlarımıza sağlıklı gıda sunmak için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Vatandaşlar İçin Sağlıklı ve Güvenilir Gıda Temini

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarladan sofraya kadar sağlıklı ve güvenilir gıda temini için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Müdürlük, hem üreticileri hem de tüketicileri bilinçlendirmek amacıyla rehberlik denetimlerini de sürdürüyor. Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “Muğla’nın zeytin ve bal gibi başat ürünlerini korumak ve vatandaşlarımıza sağlıklı gıda sunabilmek adına denetimlerimiz aralıksız sürecek” ifadelerini kullandı.

Taklit ve Tağşişe Karşı Mücadele Devam Ediyor

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, taklit ve tağşiş ürünlere karşı etkin bir mücadele yürütüyor. Bu kapsamda yapılan denetimlerde, işletmelerdeki ürün kalitesi kontrol edilerek, gerektiğinde numune alınıyor. Yetkililer, Muğla’nın yöresel zenginliği ve markası olan bal ve zeytinyağı ürünlerinin korunması ve tüketicilere sağlıklı ürünlerin sunulması için denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini belirtiyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatayspor Trabzonspor Maçına Hazırlanıyor! Hatayspor'da Sıkı Çalışma

Hatayspor Trabzonspor Maçına Hazırlanıyor! Hatayspor'da Sıkı Çalışma