Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel 1,5 kilo balı 33 saniyede yedi

1,5 kilo balı 33 saniyede yedi

Antalya’nın Kaş ilçesinde bu yıl 7’ncisi düzenlenen Doğantaş Hasat ve Bal Şenliği gerçekleştirildi. Şenlikteki bal yeme yarışmasındaki bir kişi, 1,5 kilo balı 33 saniyede tüketerek birinci oldu. Kadınlar ve erkekler kategorisinde ayrı ayrı yapılan yarışmada dereceye girenlere gram altın verildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
1,5 kilo balı 33 saniyede yedi

Doğantaş Hasat ve Bal Şenliği’nde konuşan Kaymakam Murat Öztürk, Kaş’ın sadece turizmde değil, tarımda da çok özel bir yer olduğunu ifade ederek, “Bu şenlikler, hem ilçemizin tanıtımına katkı sağlıyor hem de ürettiğimiz ürünleri dünyaya pazarlıyoruz, aynı zamanda kendi kültürümüzü yaşatıyoruz” dedi.  İlk defa Yörük Göçüne katıldığını dile getiren Kaymakam Öztürk, “Yörükler, Yörüklük, Türk milletinin, Türklüğün çok önemli hasletidir. Bu kültürün yaşaması lazım. Bir milleti millet yapan kültürüdür, tarihidir, örf ve adetleridir. Bizim maneviyatımızı şekillendiren bizim kültürümüzdür, değerlerimizdir. Bu kültürü yaşatmak önemlidir. Yörük kültürü yaşatılmalıdır, genç nesillere aktarılmalıdır. Bu sayede bu bayrak inmeyecek, bu ezan dinmeyecek” diye konuştu.

AMACIMIZ BALI DÜNYA’YA TANITMAK

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da belediye olarak sadece hizmet yapmadıklarını kaydederek, sosyal, kültürel ve geleneksel faaliyetlerin de kıymetli olduğunu söyledi.

  Üretilen ürünlerin tanıtımının önemini vurgulayan Başkan Mutlu Ulutaş, “Doğantaş’ta bal çok önemli bir üretim. Bu ürünü, hem şehrimize hem ülkemize hem de dünyaya tanıtmak çok önemli. Zaten şenliğin amacı da o. Balımızı tüm dünyaya tanıtmak, iyi bir pazar oluşturmak için bu şenliği başlatmıştık. İnşallah bu şenlik bundan sonra da devam edecek, bizler de hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. İHA

                                         


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU