Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel 112’ye ihbar yağdı

112’ye ihbar yağdı

Antalya’da hayatı felç, okulların bir gün süreyle tatil edilmesine, evleri ve işyerlerinin su basmasına yol açan şiddetli yağışta 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbar yağdı. Konyaaltı, Muratpaşa, Kepez, Aksu ve Döşemealtı ilçelerinden bin 659 ihbar yapıldı

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
112’ye ihbar yağdı

 Antalya’da hayatı felç, okulların bir gün süreyle tatil edilmesine, evleri ve işyerlerinin su basmasına yol açan şiddetli yağışta 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbar yağdı. Konyaaltı, Muratpaşa, Kepez, Aksu ve Döşemealtı ilçelerinden bin 659 ihbar yapıldı.

 

 Antalya'da Salı gününü kabusa çeviren şiddetli yağışlar etkisini kaybetti. Meteoroloji Bölge Müdürü Erol Aydın, Antalya kent merkezinde metrekareye toplam 207,8 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. Bu yağışın Döşemealtı ilçesinde 229,7 kilograma ulaştığını bildiren Aydın yağışların etkisini kaybettiğini de açıkladı.

 

 CUMA GÜNÜ ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

 

 Perşembe akşamına kadar Antalya'da etkili bir yağış beklenmediğini belirten Aydın, "Perşembe akşamından itibaren yeni bir yağış dalgası daha bekliyoruz. Bu yağışların özellikle de Cuma günü şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Fakat bu yağışlarda Salı günü meydana gelen yağışlar kadar etkili olup olmayacağını bilmiyoruz" dedi.

 

 TARIMDA CİDDİ SIKINTI YOK

 

 Diğer yandan okulların da eğitime bir gün süreyle ara verilmesine yol açan şiddetli yağışın tarım arazilerinde önemli bir zarara yol açmadığı açıklandı. Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Gökhan Karaca, Finike'de meydana gelen hortum nedeniyle 15 dekar kadar bir alanın zarar gördüğünü belirtti. Bunun dışında tarım alanlarında bir zararın olmadığını bildiren Karaca, zaman zaman yağan dolunun da fazla bir etkisinin olmadığını söyledi.

 

 DSİ: HİÇBİR DEREMİZ TAŞMADI

 

 Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Türkay Özgür de kent genelinde derelerde taşkın olmadığını açıkladı. Aksu İlçesi'nde geçtiğimiz yıllarda yaşanan sel baskınlarının bu kez görülmediğini aktaran Özgür, "Expo alanında da bir sıkıntı görülmedi. O bölgede su baskınlarını karşı set çalışmaları yapıldı. Biz de DSİ olarak Aksu çayında ıslah çalışması başlattık. Kaş'tan Gazipaşa'ya, Elmalı'dan Akseki'ye kadar hiç bir deremizde taşkın olmadı. Manavgat da dahil olmak üzere bütün nehirlerimiz, çaylarımız, ırmaklarımız normal seyri içinde aktı" dedi

 

 EN ÇOK MURATPAŞA VE KEPEZ'DEN İHBAR GELDİ

 

 Buna karşın 112 Acil Çağrı Merkezi'ne Salı günü su baskınlarıyla ilgili ihbar yağdı. 1659 ihbarın 900'ü Muratpaşa, 475'i Kepez, 275'i Konyaaltı, 5'i Aksu, 4'ü ise Döşemealtı İlçesi'nden yapıldı. İhbarların inşaat yoğunluğunun ve yapılaşmanın fazla olduğu ilçelerde yoğunlaşması dikkat çekti.

 

 ZARARIN BOYUTUNU BİLEN YOK

 

 Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa, bu ihbarların bir kısmının su baskını, bir kısmının kapı açma, bir kısmının da hayvan kurtarmayla ilgili olduğunu açıkladı. Ancak yaşanan şiddetli yağışlarda kaç evin su bastığı, kaç aracın yolda kaldığı yada kaç deponun ve işyerinin zarar gördüğüyle ilişkin rakamın tutanakla tespit edilebileceğini belirtti. Kısa, "Zararın boyutunu bilmiyoruz. Hasarın tespiti için talepte bulunulup tutanak tutulması gerekiyor. Biz gelen ihbarları değerlendirip yaklaşık 250 personel, 50'ye yakın araç ve 70 motopompumuzla çalışma yaptık" diye konuştu(DHA)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hortum seraları vurdu

Hortum seraları vurdu