Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya İsrail Lübnan'ı Bombaladı: 274 Ölü, 1024 Yaralı

İsrail Lübnan'ı Bombaladı: 274 Ölü, 1024 Yaralı

İsrail, Lübnan'a yönelik hava saldırılarıyla 300'den fazla hedefi vurdu. Saldırılarda 274 kişi hayatını kaybetti, 1024 kişi yaralandı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İsrail Lübnan'ı Bombaladı: 274 Ölü, 1024 Yaralı
KAYNAK: AA

İsrail ordusu, Lübnan’ın güney ve doğu bölgelerine sabah saatlerinden bu yana gerçekleştirdiği hava saldırıları ile 300’den fazla hedefi vurduğunu açıkladı. Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, bu saldırılarda 274 kişi hayatını kaybetti, 1024 kişi de yaralandı. Saldırılar nedeniyle başta başkent Beyrut olmak üzere, ülkenin birçok bölgesinde ciddi hasarlar meydana geldi.

Hizbullah’a Ait Bölgeler Hedef Alındı

Lübnan resmi haber ajansı NNA’nın aktardığı bilgilere göre, İsrail savaş uçakları ülkenin güneyindeki En-Nebatiye kentine bağlı Ez-Zerrariye ve Ensar beldeleri arasındaki bölgelere yoğun bombardıman gerçekleştirdi. Saldırılarda Abba, Cebşit, Eş-Şarkiye, En-Nemriye, Kefer Tenbit, Nebatiye el-Fevka, Deyr ez-Zehrani gibi beldeler de hedef alındı. İsrail, bu bölgelerdeki Hizbullah’a ait silah ve roket depolarını hedef aldığını öne sürdü.

İsrail, Köy ve Beldelerimizi Yok Etmeyi Planlıyor"

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, yaptığı açıklamada, İsrail’in saldırılarla Lübnan'ın köy ve beldelerini yok etmeyi planladığını belirterek uluslararası topluma çağrıda bulundu. Mikati, saldırıların durdurulması için acilen harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı. Başbakan ayrıca, Lübnanlıların can güvenliği için dost ve kardeş ülkelerden yardım beklediklerini ifade etti.

Beyrut'ta Hizbullah Komutanına Saldırı

Başkent Beyrut’ta, Hizbullah’ın güçlü olduğu Dahiye bölgesindeki Bir el-Abid mahallesinde, İsrail savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen saldırıda bir bina hedef alındı. Saldırının, Hizbullah’ın silahlı kanadının komutanlarından Ali Karaki'ye yönelik olduğu iddia edildi. Henüz saldırıda can kaybı veya yaralı olup olmadığına dair resmi bir açıklama yapılmadı.

En Kanlı Günümüzü Yaşıyoruz

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda ölenlerin sayısının 274'e ulaştığını, yaralı sayısının ise 1024 olduğunu bildirdi. Bakan Ebyad, "Bu, 1975-1990 yılları arasında yaşadığımız iç savaş günlerinden bu yana en kanlı günümüz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, İsrail’in son bir hafta içinde düzenlediği saldırılarda yaklaşık 5 bin kişinin yaralandığını belirtti.

İsrail, Bekaa ve Güney Lübnan’da Saldırılara Devam Edecek

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, sabah saatlerinde yapılan saldırılarda 300’den fazla hedefin vurulduğunu ve Lübnan’ın doğusundaki Bekaa Vadisi'ne yönelik yeni saldırıların yapılacağını duyurdu. Hagari, "Hizbullah’ın bölgeden İsrail’e yönelik saldırı hazırlığında olduğunu" iddia ederek, bu saldırıların süreceğini belirtti. Ayrıca, bölge halkından bu alanlardan derhal uzaklaşmaları için çağrıda bulundu.

Hizbullah’tan Roketli Karşılık

İsrail’in sabah saatlerinden itibaren düzenlediği şiddetli hava saldırılarına karşılık, Hizbullah da İsrail’in kuzey bölgelerine roket atışları ile karşılık verdi. İsrail’in Hayfa ve Celile bölgelerinde saldırı uyarı sirenleri çaldı. İsrail ordusu, atılan roketlerin bir kısmının hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini, ancak bazı roketlerin isabet ettiğini açıkladı.

Lübnan'ın Güneyinden Büyük Göç Dalgası

İsrail’in saldırıları nedeniyle Lübnan’ın güneyinde büyük bir göç dalgası başladı. Sınıra yakın bölgelerde yaşayan binlerce kişi, güvenli bölgelere kaçmak için yola çıktı. Lübnan İçişleri Bakanlığı, güneydeki okulların ve resmi enstitülerin barınma merkezine dönüştürülmesi kararı aldığını duyurdu.

Eğitime Ara Verildi

Lübnan Eğitim Bakanı Abbas el-Halebi, askeri ve güvenlik durumunun tehlike oluşturması nedeniyle ülke genelindeki tüm okullarda eğitime ara verildiğini açıkladı. Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yapılan acil toplantının ardından alınan bu karar, ülkedeki öğrencilerin güvenliği için alındı.

İsrail-Lübnan Gerilimi Tırmanıyor

İsrail-Lübnan sınırında yaşanan gerilim, Ekim 2023'ten bu yana şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Son dönemde artan karşılıklı saldırılar, bölgede tansiyonu yükseltirken, taraflar arasındaki gerilim giderek tırmanıyor. İsrail ve Hizbullah’ın karşılıklı olarak düzenlediği saldırılar, bölgeyi büyük bir krizin eşiğine getirmiş durumda.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden Katil Zanlısı Yunus Emre Geçti Tutuklandı

Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden Katil Zanlısı Yunus Emre Geçti Tutuklandı