Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Türkiye'de Bir Takım Maddi İmkansızlık Nedeniyle Ligden Çekildi

Türkiye'de Bir Takım Maddi İmkansızlık Nedeniyle Ligden Çekildi

Kayseri'nin köklü takımlarından Talasgücü Belediyespor, maddi imkansızlıklar nedeniyle TFF 3. Lig'den çekilme kararı aldı. Başkan Mustafa Yalçın, takımın elde ettiği başarıları ve karşılaştıkları zorlukları vurgularken, altyapıya verdikleri önemi sürdürmeye devam edeceklerini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'de Bir Takım Maddi İmkansızlık Nedeniyle Ligden Çekildi
KAYNAK: İHA

TFF 3. Lig'de mücadele eden Talasgücü Belediyespor, maddi zorluklar nedeniyle ligden çekilme kararı aldı. Kayseri'nin ikinci profesyonel futbol takımı olarak büyük başarılar elde eden Talasgücü, bu kararını Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın aracılığıyla duyurdu.

Başkan Mustafa Yalçın'ın açıklamaları

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talasgücü Belediyespor'un 5 yıl boyunca önemli başarılara imza attığını belirterek, takımın Bölgesel Amatör Lig'den 3. Lig'e çıkarak Kayseri'nin gurur kaynağı olduğunu söyledi. Başkan Yalçın, "Yıllardır Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden takımımızı 3. Lig'e çıkartarak Kayseri'nin ikinci profesyonel futbol takımı olarak şehrimize armağan ettik" dedi.

Altyapıya verilen önem ve başarılar

Talasgücü Belediyespor'un altyapıya verdiği önemle tüm alt yaş gruplarında Kayseri şampiyonu olduğunu ifade eden Yalçın, U14 takımı ile Türkiye Şampiyonu olduklarını da hatırlattı. Ayrıca, U19 takımının da Türkiye Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attığını belirtti. Başkan Yalçın, "Talasgücü Belediyespor olarak bu başarıları elde ederken karşılaştığımız tüm maddi manevi zorlukları kendi imkanlarımızla aştık" ifadelerini kullandı.

Maddi imkansızlıklar ve geleceğe dair planlar

Maddi zorlukların takımın ligde devam etmesini imkansız hale getirdiğini belirten Yalçın, "Bir profesyonel takımın futbolcu transferi ve maç başı giderleri haricinde sadece deplasman masrafları bile günümüz rakamlarıyla 20 milyon lira civarında bütçe gerektirmektedir" dedi. Belediyelerin bu rakamları karşılamasının kanunen mümkün olmadığını vurgulayan Yalçın, Talasgücü Belediyespor'un 3. Lig'de mücadele etmesinin bu şartlar altında mümkün görünmediğini açıkladı.

Geleceğin futbolcularını yetiştirmeye devam edecekler

Başkan Yalçın, Talasgücü Belediyespor'un bundan sonra altyapı çalışmalarına odaklanarak, 450 çocuğun yaz kış devam eden futbol eğitimlerine katkı sağlayacaklarını belirtti. Türk futboluna hizmet etmeye devam edeceklerini ifade eden Yalçın, "Talasgücü Belediyespor olarak bundan sonra, yaz kış 450 çocuğumuzla sürdürdüğümüz alt yaş kategorilerinde geleceğin futbolcularını yetiştirmeye ve Türk futboluna hizmet vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yasemin Adar Yiğit Paris'te Mağlup Oldu

Yasemin Adar Yiğit Paris'te Mağlup Oldu