Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Hakem Halil Umut Meler'e Saldırı Davasında İstenen Cezalar Belli Oldu!

Hakem Halil Umut Meler'e Saldırı Davasında İstenen Cezalar Belli Oldu!

Ankaragücü-Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler'e saldıran sanıklar hakkında savcı, esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Hakem Halil Umut Meler'e Saldırı Davasında İstenen Cezalar Belli Oldu!
KAYNAK: Haber Merkezi

Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında gerçekleşen maçın ardından hakem Halil Umut Meler'e yönelik saldırıyla ilgili davada önemli gelişmeler yaşandı. Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, hakem Halil Umut Meler ile sanıklar Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Şahin Yunus Şahin ve Osman Erkam Can katılmadı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmaya katılmayan müşteki Halil Umut Meler ile tutuksuz sanıklar Faruk Koca, Kenan Çelikkaya, Şahin Yunus Şahin ve Osman Erkam Can'ın yerine taraf avukatları salonda hazır bulundu. Savcı, olay günü MKE Ankaragücü Futbol Kulübü Başkanı olan Faruk Koca'nın, diğer sanıklarla birlikte sahaya girip hakem Meler'e "Seni öld*receğim" diyerek tehditte bulunduğunu ve ardından Meler'i vurarak yere düşürdüğünü belirtti. Diğer sanıkların da yerdeki hakemin çeşitli yerlerine vurarak yaraladığı ifade edildi.

İstenen Cezalar Belli Oldu

Savcı, Halil Umut Meler'in yüzündeki yaralanmanın orta derecede kemik kırığına yol açtığını ve sanıkların üzerine atılı suçları işlediğini ifade etti. Meler'in yüzündeki yaralanmanın orta derecede kemik kırığına yol açtığını, sanıkların üzerine atılı suçları işlediklerinin sabit olduğunu vurguladı. Savcı, Faruk Koca için "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama" suçundan 3 yıl 4 aydan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezası talep etti. Ayrıca "tehdit" suçundan 6 aydan 2 yıla, "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a aykırılık" suçundan ise 3 aydan 1 yıla kadar hapis veya adli para cezası isteminde bulundu.

Kenan Çelikkaya ve Şahin Yunus Şahin için de benzer cezalar talep edildi. Osman Erkam Can hakkında ise "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralamaya teşebbüs" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

Savcı, tüm sanıklar için ayrıca Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 18. maddesi uyarınca seyirden men yasağı getirilmesini talep etti.

Mahkeme Ertelendi

Sanık avukatları, mütalaaya karşı savunma yapmak için süre istedi. Mahkeme, beyanların ardından sanık avukatlarına mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 11 Kasım'a erteledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da çöken balkonun altında kalan baba oğul defnedildi

Hatay'da çöken balkonun altında kalan baba oğul defnedildi