Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Halil Umut Meler İsviçre-Danimarka Maçında Görev Yapacak

Halil Umut Meler İsviçre-Danimarka Maçında Görev Yapacak

FIFA kokartlı Türk hakem Halil Umut Meler, 15 Ekim Salı günü UEFA Uluslar A Ligi'nde oynanacak olan İsviçre - Danimarka karşılaşmasında düdük çalacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Halil Umut Meler İsviçre-Danimarka Maçında Görev Yapacak
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler, İsviçre ile Danimarka arasında 15 Ekim Salı günü oynanacak UEFA Uluslar A Ligi karşılaşmasını yönetecek. Müsabaka, İsviçre'nin St. Gallen şehrindeki Arena St. Gallen Stadyumu'nda saat 20.45'te başlayacak.

Hakemler ve VAR Ekibi Açıklandı

Halil Umut Meler’in yardımcılıklarını Kerem Ersoy ve İbrahim Çağlar Uyarcan yapacak. Arda Kardeşler ise müsabakanın dördüncü hakemi olarak görev alacak. Karşılaşmada VAR görevini İtalya Futbol Federasyonu'ndan Gianluca Aureliano, AVAR görevini ise Daniele Doveri üstlenecek.

Halil Umut Meler Kimdir?

Halil Umut Meler, 1 Ağustos 1986'da İzmir'de doğmuş, kariyerinde hızlı bir yükseliş gösteren başarılı bir Türk futbol hakemidir. 2017'den beri FIFA kokartı takan Meler, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok önemli maçı yönetmiştir.

Meler, 18 Eylül 2015 tarihinde İstanbul Başakşehir ile Akhisar Belediyespor arasında oynanan ve 2-0 sonuçlanan maçla Süper Lig'deki ilk maçını yönetmiştir. Ardından 29 Haziran 2017'de UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda Vojvodina ile MFK Ružomberok arasındaki maçı yöneterek ilk Avrupa karşılaşmasına çıkmıştır. Bu maçta dört sarı kart gösteren Meler, Avrupa sahnesinde de adından söz ettirmeye başlamıştır.

2018'de 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası finali ve Türkiye'deki 2. Lig Playoff finali gibi önemli karşılaşmalarda görev alan Meler, 2019 yılında TFF Süper Kupa finalinde de düdük çalmıştır. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev alması, kariyerinde bir diğer dönüm noktası olmuştur. Bu başarılar, onun uluslararası arenada da kabul gören bir hakem olmasını sağlamıştır.

Ancak kariyerinde büyük bir olumsuzluk da yaşadı. 11 Aralık 2023 tarihinde yönettiği MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından, MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın saldırısına uğradı. Bu olay sonrası Halil Umut Meler, hakemliği bırakmayı düşündüğünü ifade ederek, “Bu iş benim için bitti. Artık devam edemem.” şeklinde açıklamada bulunmuştur. Ancak, bu olayın ardından toparlanan Meler, 14 Ocak 2024'te oynanan İstanbulspor-Konyaspor maçıyla hakemliğe geri döneceğini duyurmuştur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antakyalı esnaf horozunu aracıyla şehir turuna çıkarıyor

Antakyalı esnaf horozunu aracıyla şehir turuna çıkarıyor